Δημοσθένους: Με φάρο τα ιδανικά του ΄40 συνεχίζουμε τον αγώνα

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 μας βρίσκει αντιμέτωπους με οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, επισημαίνει σε μήνυμα του ο Κύπριος υπουργός Παιδείας, Γιώργος Δημοσθένους.

Τώρα, τονίζει, είναι η ώρα της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας, της ομοψυχίας και κυρίως της ανάγκης προστασίας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών, που καθορίζουν μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία.

Στο μήνυμά του ο κ. Δημοσθένους εξαίρει την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων, η οποία προκάλεσε τον θαυμασμό όλου του κόσμου, αφού ανέκοψε τη

μέχρι τότε νικηφόρα πορεία των στρατευμάτων του Μουσολίνι και του Χίτλερ και των Κυπρίων, που ως εθελοντές που πολέμησαν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική.

Ο Κύπριος υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει στο μήνυμά του ότι με φάρο και πυξίδα τα ιδανικά της ελευθερίας, του πατριωτισμού, της δημοκρατίας και της προόδου, που ενέπνευσαν τους μαχητές του Σαράντα και της Εθνικής Αντίστασης, «συνεχίζουμε τον δικό μας αγώνα για ειρήνη και επανένωση της πατρίδας μας, για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, θα απαλλάσσει την Κύπρο από ξένες εξαρτήσεις και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα