Δίνουν μπράβο στην «κατεπείγουσα» κυβέρνηση Παπαδήμου

16:57 2/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Αφού ψηφίσαν την υποθήκευση της χώρας έως το 2020 τουλάχιστον, τώρα παίρνουν τα εύσημα από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Του Τάσου Ζάχου

Στις Βρυξέλλες τόσο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος όσο και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έκαναν λόγο για καλό κλίμα για την Ελλάδα

μετά από πολύ καιρό.

Επίσης οι Ευρωπαίοι μέσα σε δύο εβδομάδες «ανακάλυψαν» ότι η Ελλάδα πλέον βαδίζει στο σωστό δρόμο και μάλιστα δημοσιογράφοι από ξένα δίκτυα ζήτησαν από τον κ. Παπαδήμο να δώσει συμβουλές στην Ολλανδία που ήταν εκτός δημοσιονομικών στόχων το τελευταίο εξάμηνο…

Ο κ. Γιούνκερ χθες ήταν όλο αγκαλιές και φιλιά με την Ελληνική αποστολή, ενώ Μπαρόζο και Ρομπάι δεν έχασαν ευκαιρία να επαινέσουν την Ελλάδα.

Τι μεσολάβησε;

H ψήφιση του Μνημονίου 2 με την διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά και η ψήφιση εφαρμοστικών νόμων πολλών σελίδων για τις συντάξεις , τις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.

Η χώρα εκτέλεσε κατά γράμμα τα πιο σκληρά μέτρα (τα οποία δεν είναι τα τελευταία..ο Ιούνιος είναι κοντά), με την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν να θέτουν νέα διλλήματα περί καταστροφής και πτώχευσης σε περίπτωση που δεν περάσει το Μνημόνιο.

Παρ΄όλα αυτά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας συνεχίζουν την στρατηγική καρότο και μαστίγιο , καθώς έδωσαν μεν πράσινο φως στο PSI αλλά θα περιμένουν και τα αποτελέσματα της συμμετοχής των ιδιωτών στην ανταλλαγή ομολόγων για να «ξεκλειδώσουν» την νέα δανειακή σύμβαση.

Βλέπετε η συμμετοχή των ιδιωτών πρέπει να φτάσει τουλάχιστον το 75% , έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες αυτόματα (CACS) και να κλείσει το PSI.

Εδώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι το υπουργικό «πέρασε» και τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, ενώ χθες η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι «προσπαθούσε» να αποδεσμεύσει τα επιδόματα από τις περικοπές, δεν τα κατάφερε….

Είναι οριστικό ότι μειώνονται κατά 22% τα επιδόματα του ΟΑΕΔ.

Τέλος επειδή ο κ. Παπαδήμος έκανε ειδική αναφορά στην ανάπτυξη, περιμένουμε από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα επιτέλους και όχι έκθεση ιδεών γιατί οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ύφεση φέτος μπορεί να ξεπεράσει το 3%.....

Υ. Γ 1: Για ακόμα μια φορά ο κ. Παπαδήμος δεν απάντησε για το πότε θα γίνουν εκλογές , αλλά δήλωσε ότι αυτές θα προκηρυχτούν όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της. Πότε θα γίνει αυτό; Μήπως θα πρέπει να συνεννοηθεί καλύτερα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή που είχε κάνει δήλωση για εκλογές τον Απρίλιο και μετά προσπαθούσε να το μαζέψει;

Y. Γ. 2: Στο Eurogroup συνήφθησαν πέντε συμβάσεις ύψους 93 δισ. ευρώ δήθεν για τη στήριξη της Ελλάδος.

Ταυτοχρόνως, οκτώ ξένες εταιρείες έρχονται για τα κοιτάσματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Αιγαίο και Ιόνιο...

Τυχαίο;

Keywords
Τυχαία Θέματα