Ε. Βενιζέλος: Σε επικοινωνιακό παροξυσμό η ΝΔ

Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος

κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επιχειρεί «με συστηματικό και αλαζονικό τρόπο» να κρύψει τις ευθύνες της τόσο για τη διεύθυνση της κρίσης (2008-2009) αλλά και για την απουσία συναίνεσης στην πρώτη, πολύ δύσκολη φάση της διαχείρισης της κρίσης.

«Ακόμη και μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, το παιχνίδι των φθηνών εντυπώσεων από τη ΝΔ συνεχίζεται», τόνισε, κάνοντας λόγο για «φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα» και για μια μορφή «επικοινωνιακού παροξυσμού» την οποία απέδωσε στη μικρή και δειλή άνοδο των δημοσκοπικών ευρημάτων για το ΠΑΣΟΚ, μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

«Το πιο γλαφυρό και γραφικό που κάνει η ΝΔ είναι η απόπειρα να χρεώσει στο ΠΑΟΣΚ αποφάσεις υπουργών της ΝΔ, π.χ. οι περιβόητες προσλήψεις στα ΕΛΤΑ», επισήμανε, ενώ υπεραμύνθηκε του τέλους ακινήτων, η είσπραξη του οποίου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ διασφάλιζε αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. «Αυτό το κρεσέντο αλαζονίας και επιπολαιότητας δείχνει παντελή έλλειψη ικανότητας πολιτικής διεύθυνσης και διαχείρισης κρίσεων», σημείωσε.

«Χάθηκε το τεκμήριο αθωότητας»

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα τεθούν σε αμφισβήτηση οι θυσίες των Ελλήνων.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι το τεκμήριο αθωότητας χάθηκε οριστικά και το πολιτικό σύστημα περιβάλλει ένα τεκμήριο ενοχής, που θα πρέπει να αναστραφεί μέσω των εκλογών.

Για τις εκλογές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τα στελέχη να βρίσκονται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα. «Έχουμε περίπου 5,5 εβδομάδες μέχρι τις εκλογές», ανέφερε.

Στόχος του κόμματος είναι να υπάρξει αυτοκάθαρση μέσω των εσωτερικών διαδικασιών ανάδειξης υποψηφίων και ανανέωση προσωπικού.

Η προεκλογική εκστρατεία θα είναι λιτή, χωρίς αφίσες, εκλογικά κέντρα, ανοιχτές εκλογικές συγκεντρώσεις χολιγουντιανών προδιαγραφών, πλαστικές σημαίες. Ωστόσο, η επικοινωνία των υποψηφίων με τους ψηφοφόρους δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο σε τηλεοπτικές και διαδικτυακές εμφανίσεις, καθώς χρειάζεται και προσωπική επαφή.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν θα είναι προνόμιο που θα εξασκήσει μόνον ο ίδιος, εκπλήσσοντας τα στελέχη, αλλά «αποτέλεσμα ουσιαστικού διαλόγου», ενώ επανέλαβε ότι την ερχόμενη Παρασκευή στόχος της Ιπποκράτους είναι να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο, σηματοδοτώντας και επισήμως την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα