Ευχές για νίκη του Ολάντ από τον Γ. Παπανδρέου

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία «μεγάλη ελπίδα για αλλαγή στη Γαλλία και στην Ευρώπη».

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπανδρέου

ανέφερε ότι «οι Γάλλοι πολίτες έδειξαν καθαρά τη βούληση τους για διαφορετικές απαντήσεις στα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα», επιβραβεύοντας, όπως είπε, μια προεκλογική εκστρατεία στην οποία επικράτησε πνεύμα συσπείρωσης, σοβαρότητας και ευθύνης όλων των δυνάμεων των σοσιαλιστών.

Σχολιάζοντας την άνοδο του Εθνικού Μετώπου, επεσήμανε ότι η ακροδεξιά παραμένει «στον αντίποδα όλων εκείνων που προσδοκούν προοδευτικές πολιτικές και απορρίπτουν την προοπτική μιας κοινωνίας που στηρίζεται στη λογική του φόβου και της πόλωσης, χωρίς λύσεις που να εγγυώνται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών».

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε στον «φίλο και σύντροφο» Φρανσουά Ολάντ μια μεγάλη νίκη στο δεύτερο γύρο, «μια νίκη με ιδιαίτερη σημασία για όλη την προοδευτική οικογένεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα