Ευτυχισμένοι όσοι πιστεύουν ότι κάνουν πιο πολύ σεξ από το γείτονα

Εσείς πόσες φορές και πόσο συχνά κάνετε σεξ; Έρευνα αποκαλύπτει ότι πιστεύοντας ότι κάνεις περισσότερο και συχνότερο σεξ απ' ότι ο γείτονάς σου αποδεικνύεται μια από τις σημαντικότερες πηγές ευτυχίας.


Μελέτη διαπίστωσε ότι το σεξ, όπως και το χρήμα, κρατά τους ανθρώπους ικανοποιημένους εφ 'όσον έχουν θέσει ως ανταγωνιστή το γείτονά τους, με αποτέλεσμα να τους κάνει πιο ευτυχισμένους.

Ο καθηγητής Tιμ Γουόντσγουορθ, αναπληρωτής καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ανέλυσε τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτή την έρευνα που έχει ξεκινήσει από το 1993 έως και το 2006 από τη Γενική Κοινωνική Έρευνα, μια σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης που παρακολούθησε την ψυχή της αμερικανικής κοινωνίας από το 1972.

Συνολικά, μελέτησε δεδομένα που συλλέγονται από 15.386 ανθρώπους. Από την αρχή της έρευνας, όλοι οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν αν είναι ή όχι «χαρούμενοι και ευτυχισμένοι».

Με βάση αρκετούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένου του εισοδήματος, της οικογενειακής κατάστασης, της υγείας και της ηλικίας, οι ερωτηθέντες που είχαν σεξουαλική επαφή τουλάχιστον δύο με τρεις φορές το μήνα ήταν 33% με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνουν ένα υψηλότερο επίπεδο ευτυχίας σε σύγκριση με όσους δεν είχαν κάνει σεξ κατά τη διάρκεια των 12 προηγούμενων μηνών.

Ο καθηγητής Γουόντσγουορθ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ανέφεραν σταθερά υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας, αναφερόμενοι σε πιο τακτικό σεξ.
Εκείνοι που είχαν σεξουαλική επαφή μια φορά την εβδομάδα είχαν 44% πιθανότητες να είναι πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν είχαν κάνει σεξ για ένα χρόνο, ενώ εκείνοι που είχαν σεξουαλική επαφή δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είχαν 55% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ένα υψηλότερο επίπεδο ευτυχίας.

Σε άλλη μελέτη του, με τίτλο «Το σεξ και οι Πιθανότητες της Ευτυχίας», η οποία αναλύει πώς οι άνθρωποι σχετίζονται με την αίσθηση της ευημερίας, διαπίστωσε επίσης ότι όσοι έκαναν σεξ, αλλά πίστευαν ότι οι επιδώσεις τους τόσο στο ποσοτικό όσο και στο ποιοτικό σεξ είναι κατώτερες από αυτές των συνομηλίκων τους ήταν εμφανώς δυστυχισμένοι από εκείνους που πίστευαν ότι έχουν την ίδια αλλά και μεγαλύτερη επίδοση και απόδοση από τους συνομήλικούς τους.
Ανακάλυψε δηλαδή ότι εάν τα μέλη μιας ομάδας ομότιμων έκαναν σεξ δύο έως τρεις φορές το μήνα, αλλά πίστευαν ότι για παράδειγμα οι γείτονές τους έκαναν μια φορά την εβδομάδα, η πιθανότητα να αναφέρουν υψηλότερο επίπεδο ευτυχίας μειώθηκε κατά 14% περίπου.

Είπε μεταξύ άλλων: «Δεν το συζητώ ότι υπάρχει μια γενική αύξηση του αισθήματος της ευεξίας που έρχεται συχνά με το σεξ», προσθέτωντας: «Κάνοντας περισσότερο σεξ μας κάνει σαφώς ευτυχισμένους, αλλά σκεπτόμενοι ότι εμείς έχουμε κάνει περισσότερο σεξ από ό, τι κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας μάς κάνει ακόμη πιο ευτυχισμένους».

Έτσι λοιπόν έτσι όπως ζηλεύουμε το ακριβό αμάξι του γείτονα, άλλο τόσο ζηλεύουμε και τις σεξουαλικές δραστηριότητες-επιδόσεις του.
Ο καθηγητής Γουόντσγουορθ επισημαίνει επίσης ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως τα περιοδικά τύπου Cosmopolitan είναι αυτά που παρέχουν στους ανθρώπους όλες τις ενδείξεις, αναφέροντας: «Δεν μπορώ να σκεφτώ μια καλύτερη εξήγηση για το γιατί το ποσοτικό σεξ των άλλων ανθρώπων επηρεάζει την ευτυχία ενός ατόμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα