Έγραψε γράμμα από επιστολόχαρτο του Χίτλερ

23:27 9/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Γράμμα το οποίο είχε γράψει ο διευθυντής της DCI, στη διάρκεια του Β' Παγκ. Πολέμου βρίσκεται πλέον στο μουσείο των ΗΠΑ ενώ μάλιστα είχε γραφτεί σε επιστολόχαρτο του ίδιου του Χίτλερ.


Το μουσείο της CIA φιλοξενεί πολλά ενδιαφέροντα αντικείμενα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κι ένα εξ’ αυτών είναι το γράμμα που έστειλε ο πρώην διευθυντής της DCI, Richard Helms

στον μόλις τριών ετών γιο του κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό το οποίο αξίζει την προσοχή είναι ότι ο Helms έγραψε στον νεαρό Dennis χρησιμοποιώντας το επιστολόχαρτο του Αδόλφου Χίτλερ.

Το γράμμα διαθέτει ιστορική σημασία καθώς σηματοδοτεί μια σημαντική χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια του πολέμου, την V-E Day, την ημέρα της νίκης, στις 8 Μαΐου 1945.

Το επιστολόχαρτο φέρει το όνομα του Αδόλφου Χίτλερ και από πάνω έχει μια χρυσή ανάγλυφη σβάστικα.

Σε αυτό γράφει«Αγαπητέ Dennis, ο άνθρωπος που θα μπορούσε να έχει γράψει αυτό το γράμμα έλεγχε κάποτε την Ευρώπη-τρία μόλις χρόνια πριν γεννηθείς.

Σήμερα είναι νεκρός, η μνήμη του περιφρονημένη, η χώρα ερείπια.»

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου του 1945 κατάφερε ο νεαρός Helms να εισχωρήσει στο βομβαρδισμένο γραφείο του Χίτλερ και πήρε ως σουβενίρ ένα πιάτο στο οποίο αναγραφόταν η έκφραση « Η Καγκελαρία του Χίτλερ».

Keywords
Τυχαία Θέματα