Εκδήλωση Σ.Ε.ΦΥ.ΜΕ.Ν γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού

18:43 1/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε σήμερα από το Σ.Ε.ΦΥ.ΜΕ.Ν (Σύνδεσμος Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού), και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού για τη διατήρηση της υγείας και της ενυδάτωσης». Στην εκδήλωση, όπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων, επιχειρήσεων του κλάδου αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης, τονίστηκε η αξία του πολύτιμου αυτού φυσικού αγαθού για την ανθρώπινη υγεία καθώς και τρόποι προστασίας του.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κούτσας, Πρόεδρος Σ.Ε.ΦΥ.ΜΕ.Ν, δήλωσε σχετικά : «Η σημερινή

μας εκδήλωση έχει ως στόχο να ενημερώσει γύρω από τη σπουδαιότητα του πολύτιμου αυτού αγαθού αλλά και να δούμε μαζί πώς μπορούμε να το προστατεύσουμε ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τις ευεργετικές του ιδιότητες». Και συνέχισε τονίζοντας: «Βασική αποστολή του Συνδέσμου Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού είναι να πείσει τους καταναλωτές ότι αξίζει να συνεχίσουν να δίνουν ένα πολύ μικρό μέρος από τις συνολικές δαπάνες τους για την αγορά του δεύτερου – μετά το οξυγόνο – πολυτιμότερου στοιχείου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί, άλλωστε, πάγια θέση του Συνδέσμου μας πως το φυσικό μεταλλικό νερό είναι ένα προϊόν πρώτης ανάγκης, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διατήρηση της καλής υγείας, του οποίου η κατανάλωση θα πρέπει να ενθαρρύνεται».

Από την πλευρά της η κα Καραούλη, Προϊσταμένη Δ/νσης Υγειονομικής Μηχανικής & Υγιεινής Περιβάλλοντος Υπ. Υγείας, μίλησε για τα είδη νερού και ανέλυσε τις ευεργετικές ιδιότητες του φυσικού μεταλλικού νερού, ενώ ο κ. Ζαμπέλας, Καθ. Διατροφής του Ανθρώπου, Γ.Π.Α., τόνισε τη συμβολή του νερού στη διατήρηση της καλής σωματικής & πνευματικής υγείας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τον κ. Κουμαντάκη, Ομότιμου Καθηγητή Υδρογεωλογίας-Τεχνικής Γεωλογίας, Ε.Μ.Π., για την προστασία των υπόγειων υδροφορέων μεταλλικών νερών.

Η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων του Σ.Ε.ΦΥ.ΜΕ.Ν., ως επίσημου φορέα και εκπροσώπου των Ελληνικών Εταιρειών Εμφιαλώσεως Φυσικού Μεταλλικού Νερού, που έχουν ως στόχο την ουσιαστική συνεισφορά στην αναβάθμιση θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, την ποιότητά του και τη συμβολή του στην καλή υγεία των καταναλωτών. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωτοβουλίες του Συνδέσμου στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα αποβλέπουν

Keywords
Τυχαία Θέματα