Έκκληση για προστασία αμάχων από την Συριακή αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση της Συρίας απηύθυνε σήμερα έκκληση για διεθνή προστασία των αμάχων στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, την οποία χτυπούν με σφοδρότητα οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ.

Αφού την χαρακτήρισε «πληγείσα πόλη», το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο ζήτησε από τον ΟΗΕ, την Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης και επίσης από διεθνείς και αραβικές οργανώσεις «να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν τις σφαγές που διαπράττει το καθεστώς στη Χομς εξασφαλίζοντας μια διεθνή προστασία των πολιτών».

Το

Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο συσπειρώνει στους κόλπους του την πλειοψηφία των οργανώσεων της αντιπολίτευσης, ζητεί «την άμεση αποστολή αράβων και διεθνών παρατηρητών στη Χομς για να επιβλέψουν την κατάσταση στην πόλη αυτή και να εμποδίσουν το καθεστώς να συνεχίσει να διαπράττει τα βάρβαρα εγκλήματά του».

Συριακές μη κυβερνητικές οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν τη νύχτα στη Χομς, η οποία πολιορκείται εδώ και πέντε ημέρες, ενώ «δολοφονίες» διαπράχθηκαν από πιστές στο καθεστώς πολιτοφυλακές. «Πτώματα κείτονται στους δρόμους», τόνισε.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο ανέφερε ότι ο συριακός στρατός βομβάρδισε «με το βαρύ πυροβολικό, με ρουκέτες και με αεροπλάνα», κατοικημένες συνοικίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα