Έκκληση Ραχόι για στήριξη των αδύναμων χωρών

21:13 5/6/2012 - Πηγή: NewsBomb

Να στηρίξει τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κάλεσε την Ευρώπη ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, τη στιγμή που η χώρα του αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα και έχει μπει πλέον στο στόχαστρο των αγορών.

«Η Ευρώπη πρέπει να πει πού πάει για να αποκτήσει ενότητα, πρέπει να πει ότι το ευρώ είναι ένα μη αναστρέψιμο σχέδιο το οποίο δεν κινδυνεύει, πρέπει να στηρίξει τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα», δήλωσε ο Ραχόι σε ομιλία του στην ισπανική γερουσία.

«Το πρόβλημα χρηματοδότησης είναι το σημαντικότερο για την Ισπανία», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της χώρας, τονίζοντας ότι

χρειάζεται «μεγαλύτερη οικονομική ολοκλήρωση με μια δημοσιονομική αρχή και μια τραπεζική ένωση με ευρωομόλογα, μια εποπτική αρχή για τον τραπεζικό τομέα και ένα ταμείο εγγύησης των ευρωπαϊκών καταθέσεων».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε ακόμη ότι το εξωτερικό χρέος της χώρας αποτελεί το «92,2% του ΑΕΠ», δηλαδή «σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο ευρώ». «Αυτά τα χρήματα πρέπει να βρεθούν και με τις αγορές, στην κατάσταση που βρίσκονται τώρα, είναι δύσκολο να χρηματοδοτηθούμε», σημείωσε ο κ. Ραχόι.


Keywords
Τυχαία Θέματα