Έκλεισαν εκλογικά τμήματα στην Άντεν λόγω «επιθέσεων» αυτονομιστών

Επιθέσεις αυτονομιστών του νότου σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στην Υεμένη, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα μισά τμήματα στην πόλη Άντεν.

«Στα εκλογικά τμήματα εισέβαλαν σε αυτά ένοπλοι άνδρες του Κινήματος του Νότου», το οποίο έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ των εκλογών, είπε κυβερνητικό αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι σημερινές προεδρικές εκλογές, στις οποίες υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, ο ως σήμερα αντιπρόεδρος Αμπντ Ράμπου

Μανσούρ Χάντι, καθιστούν οριστική και επίσημη την αποχώρηση του Άλι Αμπντάλα αλ Σάλεχ από την εξουσία έπειτα από 33 χρόνια, μετά τη λαϊκή εξέγερση εναντίον πέρυσι. Ωστόσο, οι γιοι του Σάλεχ συνεχίζουν να βρίσκονται επικεφαλής σημαντικών μονάδων του στρατού και υπηρεσιών ασφαλείας.

«Οι εκλογές είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την κρίση που έπληξε την Υεμένη την περασμένη χρονιά», είπε ο Χάντι σε δηλώσεις του αφού ψήφισε.

Ο Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για θεραπεία από τα εγκαύματα που υπέστη κατά την απόπειρα δολοφονίας του τον περασμένο Ιούνιο, είναι ο τέταρτος άραβας ηγέτης που ανατρέπεται μετά τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και στην Αίγυπτο και την εξέγερση και τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη.

Keywords
Τυχαία Θέματα