Εκλογές στις 8 Απριλίου βλέπει η Ν.Δ.

Το παρασκήνιο της συνάντησης μεταξύ του κ. Αντώνη Σαμαρά και των προέδρων ΝΟΔΕ αλλά και η κρυφή βολιδοσκόπηση με τον κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος «παραμένει Δεξιά»

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Για τις 8 Απριλίου κλείδωσαν οι εκλογές, σύμφωνα με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στην αποψινή συνάντηση που

είχε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς με τους προέδρους των ΝΟΔΕ ξεκαθάρισε ότι πρέπει να καθοριστεί άμεσα η προεκλογική στρατηγική του κόμματος και η διασαφήνιση των θέσεών του στην κοινή γνώμη.

Στο κομματικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας παρατηρείται πυρετός διότι πρέπει:

α) Αφ’ ενός να σχεδιαστεί η στρατηγική νίκης της φιλελεύθερης παράταξης με ποσοστό που θα δώσει αυτοδυναμία στο κόμμα και θα επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία να δώσει καθαρές λύσεις στα διλήμματα που αντιμετωπίζει σήμερα η μεταβατική κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου.

β) Αφ’ ετέρου να ληφθούν υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την ψήφιση του Νέου Μνημονίου χθες στη Βουλή, μετά και τη διαγραφή 21 βουλευτών που δεν τήρησαν την κομματική πειθαρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του κ. Αντώνη Σαμαρά θα διαμηνύσουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η τελική απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε καρπό ώριμης σκέψης, η οποία εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον και αρμόζει στην ευρωπαϊκή ταυτότητα του κόμματος.
Στελέχη της Συγγρού υποστηρίζουν μάλιστα πώς αν ο κ. Κώστας Καραμανλής βρισκόταν σε θέση να απαντήσει στο δίλημμα των προηγούμενων ημερών, πάλι στην ίδια απόφαση θα κατέληγε. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που κατ’ εξοχήν υποστήριξε την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας και χάρη στις ενέργειες του αείμνηστου ιδρυτή της, του Κωνσταντίνου Καραμανλή ενέταξε τη χώρα στην τότε ΕΟΚ. Δεν θα μπορούσε τώρα να αλλάξει τακτική», δηλώνουν.

Αυτό το επιχείρημα μάλιστα αναμένεται να αποτελέσει και βασικό αντικείμενο της προεκλογικής εκστρατείας και των μηνυμάτων που θα στείλει η Νέα Δημοκρατία προς το εκλογικό σώμα. Επίσης, θα γίνει σοβαρή προσπάθεια ανάδειξης της νέας γενιάς στελεχών τα οποία θα διεκδικήσουν μια θέση στη σύνθεση της νέας Βουλής, μετά τις 8 Απριλίου (όπως υποστηρίζει η ηγεσία).

Το αίνιγμα Βορίδη

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο κ. Σαμαράς με τους προέδρους των ΝΟΔΕ ένα ήταν το θέμα που απασχόλησε πολλά στελέχη. Πρόκειται για τη δήλωση του διαγραφέντος από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό κ. Μάκη Βορίδη στο “Mega Channel”. Ο υπό παραίτηση υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανέφερε ότι δεν τού έχει γίνει κρούση από κάποιο κόμμα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι παραμένει στη Δεξιά.

Ο κ. Βορίδης αποτελούσε πάντοτε ένα πρόσωπο που απασχολούσε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας λόγω της υψηλής δημοτικότητας και της δυναμικής που είχε όσο βρισκόταν στον ΛΑ.Ο.Σ. Στελέχη εκτιμούν ότι έχει γίνει ήδη βολιδοσκόπηση από τη Ν.Δ. και υπάρχουν θετικές ενδείξεις ώστε ο κ. Βορίδης να κατέλθει ως υποψήφιος στη Β’ Αθηνών. Σε μια τέτοια εξέλιξη, αυτ

Keywords
Τυχαία Θέματα