«Έκοβε κι έραβε» ο αρχηγός για τον Παναθηναϊκό

Όταν ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε ο ΑΓΟΡ δεν θα μπορούσε να έχει οποιονδήποτε άλλο ρόλο στο ΟΑΚΑ εκτός από αυτόν του κομπάρσου!

Ακόμη και το ποιοτικό συγκρότημα του Στέργιου Κουφού δεν ήταν σε θέση να αντισταθεί στους πρωταθλητές Ευρώπης, που ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στην τρίτη περίοδο μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία την υπόθεση της κατάκτησης του ροζ φύλλου, το

οποίο ήρθε με το εντυπωσιακό 105-78.

Εκπληκτικός ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που... βαρέθηκε να μοιράζει ασίστ, ενώ εξαιρετική απόδοση είχαν και οι Κώστας Καϊμακόγλου, Στίβεν Σμιθ και Στράτος Περπέρογλου. Σήμα κατατεθέν, σε ακόμα μία αναμέτρηση για τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ήταν η άμυνα που από ένα σημείο κι έπειτα «κλείδωσε» ολοκληρωτικά τα ατού των φιλοξενούμενων και απλοποίησε την υπόθεση νίκη.

Με πρωταγωνιστή το Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 12-7 μετά τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου. Λύσεις στο σκοράρισμα για το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήρθε να δώσει και ο Σμιθ (5π.), την ίδια στιγμή που ο Ράιτ είχε αναλάβει τις περισσότερες πρωτοβουλίες για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, οι πρωταθλητές Ευρώπης ανέβαζαν το ρυθμό τους και παράλληλα την πίεση στην άμυνα, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν γρήγορα, στο 6', με +8 (20-12). Αισθητή την παρουσία του στη ρακέτα είχε ήδη αρχίσει να κάνει ο Άλεξ Μάριτς.

Το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού, όμως, αντέδρασε και με πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου και Δέδα έτρεξε σερί 9-0 και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, κάνοντας το 21-20 υπέρ του. Ο Σμιθ ήταν ο παίκτης που ανέλαβε να βγάλει τους γηπεδούχους από το αδιέξοδο στην επίθεση και με 11 δικούς του πόντους ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (28-28). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε εντολή για ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα και οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα να ξαναπάρουν την πρωτοπορία, με 40-35 στο 25ο λεπτό, με τον Κώστα Καϊμακόγλου να δίνει πολύτιμες λύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα