Ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ όχι όπως τα άλλα

Αυτό σίγουρα είναι το σημαντικότερο ντέρμπι της μεγαλούπολης της Βορειοδυτικής Αγγλίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και επιπλέον ένας... καταλύτης τίτλου όπως την προηγούμενη 5ετία ήταν οι ανάλογες εποχές αναμετρήσεις των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ή της τελευταίας με την Άρσεναλ την δεκαετία του 90 και στις αρχές της προηγούμενης.

Φυσικά τύποις δεν είναι ένας... τελικός όπως μία, μοναδική και απόλυτα δραματική φορά συνέβη το 1989 όταν η Άρσεναλ νίκησε 2-0 σ' εξ αναβολής (λόγω της τραγωδίας του «Χίλσμπορο») την Λίβερπουλ μέσα στο «Άνφιλντ» με το γκολ

του μετέπειτα παίκτη των «κόκκινων» Μάικλ Τόμας στις καθυστερήσεις. Και άρπαξε μέσα από τα χέρια των γηπεδούχων τον τίτλο λόγω... καλύτερης επίθεσης (73 τέρματα απολογισμός έναντι 65 της αντιπάλου τους, που και τότε είχε στον πάγκο τον θρυλικό Κένι Νταλγκλίς, και έχασε την ευκαιρία για ένα πρωτοφανές τότε στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου νταμπλ καθώς είχε ήδη κατακτήσει το κύπελλο με νίκη 3-2 επί της αιώνιας αντιπάλου Έβερτον).

Υπάρχουν φυσικά άλλα δύο ματς για αμφότερους τους μνηστήρες του αγγλικού θρόνου (με τους φιλοξενούμενους που έχουν τον αέρα των τριών βαθμών να καλούνται στη συνέχεια να ξεπεράσουν διαδοχικά το εμπόδιο της νεοφώτιστης Σουόνσι εντός έδρας και της Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός ενώ η συμπολίτισσα τους γηπεδούχος, η οποία από την πλευρά της μπορεί να υπολογίζει στο... μαξιλάρι της σημαντικά καλύτερης διαφοράς τερμάτων η οποία ίσως κληθεί τελικά να αναδείξει τον θριαμβευτή στην εφετινή έκδοση του κατά πολλούς κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη, έχει ακόμη ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι εντός κόντρα στην ομολογουμένως απροσδόκητα τούτη τη σεζόν φιλόδοξη Νιούκαστλ που... ορέγεται την τέταρτη και τελευταία θέση της βαθμολογίας η οποία οδηγεί στο προσεχές Τσάμπιονς Λιγκ και θα κάνει φινάλε μπροστά στο κοινό της μ' αντίπαλο την ΚΠΡ, στις 13 Μαΐου) πριν πέσει η αυλαία και κριθούν τα πάντα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα