Ενοποιούνται τα πρώτα νοσοκομεία στη ΒΔ Αττική

Οι πρώτες ενοποιήσεις νοσοκομείων ξεκινούν από την βορειοδυτική Αττική, με στόχο την μείωση των δαπανών και την ενίσχυση κεντρικών νοσοκομείων με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το υπουργείο Υγείας χαρακτηρίζει την ενοποίηση του 1ου και 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ με το Σισμανόγλειο, το ογκολογικό νοσοκομείο Κηφισιάς «Αγ. Ανάργυροι» και το νοσοκομείο Νέας Ιωνίας ως αναβάθμιση σε νοσοκομειακές μονάδες καίριας σημασίας, με στόχο την άνετη και άμεση πρόσβαση των ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ιδίως των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων,

που χρησιμοποιούν εξαιρετικά συχνά τις δομές του δημοσίου τομέα υγείας.

Στα τρία νοσοκομεία του ΕΣΥ, εντάσσονται λειτουργικά τα δύο πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με αυτόν τον τρόπο:

- Ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του σύγχρονου Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς και εντάσσεται στο πρόγραμμα των εφημεριών της Αττικής.

- Αλληλοσυμπληρώνεται η λειτουργία μιας ενιαίας ομάδας νοσοκομείων στο βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, όπου ο πολίτης μπορεί να απολάβει ανά πάσα στιγμή υψηλού επιπέδου περίθαλψη.

- Αξιοποιείται πλήρως ο διαθέσιμος βιοϊατρικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ενώ τα αναφερθέντα νοσοκομεία ενισχύονται με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

- Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 3.132.000 ευρώ ετησίως.

Μεταφορά κλινικών

Αναλυτικά, από το 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ υπάγονται:

- Στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς η Β΄ Παθολογική, η Α΄ Ορθοπεδική, η Ουρολογική και η Θωρακοχειρουργική κλινική, το Ενδοσκοπικό Τμήμα και το Τμήμα Αιμοδοσίας.

- Στο Σισμανόγλειο το αιμοδυναμικό, η παθολογική και αγγειοχειρουργική κλινική.

Από το 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς υπάγονται η καρδιολογική κλινική, η μονάδα εμφραγμάτων και οι Α και Β χειρουργική κλινική.

Μεταθέσεις προσωπικού

Σε ότι αφορά το προσωπικό των νοσοκομείων, μετατάσσονται ως εξής:

- στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς οι αναισθησιολόγοι, μικροβιολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, αγγειοχειρουργοί, κυτταρολόγοι, χειρουργοί, νοσηλευτικό προσωπικό από το 1ο θεραπευτήριο ΙΚΑ, και οι καρδιολόγοι και το νοσηλευτικό προσωπικό του 7ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ,.

- Στο γενικό νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, από το 7ο θεραπευτήριο ΙΚΑ, οι αναισθησιολόγοι, χειρουργοί, μικροβιολόγοι, τεχνολόγοι, παρασκευαστές, ακτινοδιαγνώστες, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενοποιούνται, ΒΔ Αττική,enopoiountai, vd attiki