Επεισοδιακή σύλληψη διακινητών στον Έβρο

13:58 2/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Στην σύλληψη δύο διακινητών λαθρομεταναστών προχώρησαν χθες το βράδυ, οι συνοριακές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για έναν 33χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Τουρκίας και έναν 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, οι οποίοι ανήκουν σε κύκλωμα διακίνησης, που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Έβρου και έχει διακινήσει μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών στη Χώρα μας.

Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και οργανώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, στην

οποία συνέδραμαν επιχειρησιακά αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και Φιλανδοί αξιωματούχοι του FRONTEX .

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι συνοριακές δυνάμεις εντόπισαν, στην παρέβρια περιοχή του Τυχερού Έβρου, τρεις διακινητές να μεταφέρουν στη χώρα μας, με φουσκωτή λέμβο, μια ομάδα 25 παράνομων μεταναστών, 19 υπηκόους Μπαγκλαντές και 6 υπηκόους Πακιστάν, τους οποίους αποβίβασαν στην ελληνική όχθη και επιχείρησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Κατά την επέμβαση των συνοριακών δυνάμεων για τη σύλληψη των διακινητών, ο ένας εξ αυτών, αφού έπεσε στο ποτάμι, κατευθύνθηκε προς την τούρκικη όχθη και διέφυγε τη σύλληψη.

Ο δεύτερος από τους διακινητές, ένας 32χρονος Τούρκος, χρησιμοποιώντας πιστόλι, πυροβόλησε κατά των συνοριακών αστυνομικών, οι οποίοι αντιδρώντας με βολές ακινητοποίησης τον τραυμάτισαν στο δεξί χέρι και πόδι.

Στην συνέχεια, ο τρίτος από αυτούς, ένας 23χρονος Πακιστανός, με το ίδιο πιστόλι επιχείρησε να πυροβολήσει κατά των συνοριακών αστυνομικών, οι οποίοι, για δεύτερη φορά, με βολές ακινητοποίησης τον τραυμάτισαν στο δεξί χέρι.

Οι δυο τραυματίες - διακινητές μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Κατασχέθηκαν μία φουσκωτή λέμβος, μία εξωλέμβια μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι δύο συλληφθέντες, που κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές για την αναζήτηση και σύλληψη του διακινητή που διέφυγε.

Keywords
Τυχαία Θέματα