«Επί χάρτου» σενάρια κρίσης στη Τακτική 'Ασκηση Ανευ Στρατευμάτων

Άρχισε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία η Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΘΗΝΑ 2013» του Υπουργείου Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης ενεργοποιήθηκε πλήρως το εθνικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου, πληροφοριών και επικοινωνιών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της άσκησης ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, είπε ότι «κατά τη σημερινή ημέρα διεξήχθη η τελική φάση της άσκησης, κατά την οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Συγκοινωνιών

και Έργων, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Γενικοί Διευθυντές των πιο πάνω υπουργείων, καθώς επίσης και εκπρόσωποι κυβερνητικών υπηρεσιών και φορέων της Δημοκρατίας».

Επίκεντρο η ΑΟΖ

«Κατά τη συνάντησή μας», διευκρίνισε ο κ. Φωτίου, «μελετήθηκαν πιθανά σενάρια έντασης και κρίσης, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Αριθμός των σεναρίων αφορούσε την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Εντοπίσαμε τις ελλείψεις, τα προβλήματα και τα κενά, πρόσθεσε, «με στόχο να ληφθούν πολύ σύντομα πολιτικές αποφάσεις για την επίλυσή τους, καθώς και για τη βελτίωση των δυνατοτήτων μας, όσον αφορά: α) τον συντονισμό και τις ενέργειες μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και υπηρεσιών του κράτους, β) τον εντοπισμό αποτελεσματικότερων τρόπων αντίδρασης σε κάθε ενδεχόμενο, και γ) τη λήψη σωστών και έγκαιρων αποφάσεων.

πηγη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα