Επιχείρηση νόμος και τάξη με πολιτικές προεκτάσεις

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε επιχείρηση -σκούπα για τους λαθρομετανάστες, η οποία δεν θα αφορά μόνο το κέντρο της Αθήνας, το οποίο αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά θα έχει πανελλαδικά χαρακτηριστικά.

Στο υπουργείο κινούνται με βάση και τις δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες τα θέματα της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής βρίσκονται πολύ ψηλά, ενώ παράλληλα το κέντρο της Αθήνας

έχει μετατραπεί σε άβατο και γκέτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης βλέπει το συγκεκριμένο θέμα ως πρόκληση και ευκαιρία για να ''κερδίσει πόντους'' και να εκλεγεί στη δύσκολη Β' Αθηνών.

Παράλληλα οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο θα απευθυνθεί στους λεγόμενους ''νοικοκυραίους'' αλλά και σε ένα ευρύτερο ακροατήριο, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Ο ρόλος και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει η Αριστερά και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια επιχείρηση-σκούπα για τους λαθρομετανάστες της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν ο κ.Τσίπρας αντιδράσει, τότε ενδέχεται να στοχοποιηθεί πολιτικά, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι να επιχειρήσουν να τον εμφανίσουν ως ''προστάτη'' των παραβατικών και περιθωριακών στοιχείων με απώτερο σκοπό τη μείωση της εκλογικής του δύναμης.

Υπενθυμίζεται, ότι στις ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008, η επιλογή του κ.Τσίπρα να μην καταδικάσει ευθέως τις ακρότητες, του είχε κοστίσει πολιτικά και εκλογικά.

Είχε μάλιστα δεχθεί και επιθέσεις από το ΚΚΕ που ουσιαστικά ταύτισε το ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του με τους κουκουλοφόρους.

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία έχει τα θέματα της ασφάλειας και της πάταξης της λαθρομετανάστευσης πολύ ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της.

Κύκλοι της Συγγρού εκτιμούν ότι η κίνηση του κ. Χρυσοχοίδη, να προχωρήσει αυτή τη χρονική στιγμή ,σε θεαματικές επιχειρήσεις της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας και στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι όψιμη αλλά είναι και αναγκαία.

Ακόμη κύκλοι της Ν.Δ επισημαίνουν με νόημα ότι '' Η πάταξη της λαθρομετανάστευσης,η ασφάλεια του πολίτη και η ουσιαστική απελευθέρωση του κέντρου της Αθήνας από την Ομόνοια έως το Μεταξουργείο, δεν είναι υπόθεση μιας και μόνο επιχείρησης που στοχεύει στον εντυπωσιασμό.

Απαιτεί σχεδιασμό, συνέπεια,αντοχή στο χρόνο και κυρίως αποτελεσματικότητα''.

Σε κάθε περίπτωση η επιχείρηση-σκούπα που προετοιμάζει ο κ.Χρυσοχοίδης θα έχει πολιτικές προεκτάσεις και παρενέργειες, με την Αριστερά να βρίσκεται σε δύσκολη θέση σε ότι αφορά τον χειρισμό και την αντιμετώπισή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα