Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου

Η ένταση για τους υποψήφιους των επερχόμενων «εκλογών», η χθσεινή πυρκαγιά στην περιοχή της Χοιροκοιτίας και περιβαλλοντικά θέματα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων σήμερα.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Παρήγαγαν λιπάσματα από τα απόβλητα CMC», αναφέρει ότι η εφημερίδα φέρνει στο φως έγγραφο το οποίο είναι συμβόλαιο μεταξύ του «τμήματος κρατικής ιδιοκτησίας» του «υπουργείου οικονομικών» και της βιομηχανίας γεωργικών και χημικών προϊόντων Μπλοκίμ, με το οποίο δίνεται άδεια στη βιομηχανία

να παράγει λίπασμα από απόβλητα τύπου CMC, όπως ο σιδηροπυρίτης που βρίσκεται στην περιοχή Καραβοστάσι. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η «κυβέρνηση» ακόμα να πάρει αποφάσεις για μια σειρά σημαντικών θεμάτων όπως η δημιουργία του καινούριου παράνομου αεροδρομίου. Αλλού αναφερόμενη στη χθεσινή πυρκαγιά στην επαρχία της Λάρνακας, γράφει ότι το ψευδοκράτος μέσω των Ηνωμένων Εθνών προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Tέρμα το γκάζι», αναφέρει ότι το νέο «υπουργικό συμβούλιο» στη χθεσινή του συνεδρία υπέγραψε 17 νέες αποφάσεις. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή πυρκαγιά στην περιοχή Χοιροκοιτίας και αναφέρει ότι οι Ελληνοκύπριοι αφού ευχαρίστησαν απέρριψαν τη βοήθεια που πρόσφερε το ψευδοκράτος. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το «υπουργικό συμβούλιο» της «κυβέρνησης» Σιμπέρ πήρε 552 αποφάσεις σε 7 μέρες.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Όλα με πίστωση», αναφέρει ότι η προσωρινή «κυβέρνηση» στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή των μισθών των «δημοσίων υπαλλήλων» αποφάσισε όπως δανειστεί τα χρήματα που χρειάζεται από τους γεωργοκτηνοτρόφους, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. Αλλού αναφέρεται στη μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε χθες στην περιοχή της Χοιροκοιτίας στη Λάρνακα, αναφέροντας ότι μέχρι θες το βράδυ τα ελικόπτερα δεν είχαν καταφέρει να ελέγξουν τη φωτιά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «βουλευτής» του ΚΕΕ Ερτουρούλογλου κατηγορεί τον Ντερβίς Έρογλου ότι «δουλεύει» για το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Αναπνέουμε δηλητήριο», αναφέρει ότι ενώ η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ρυπαίνει το περιβάλλον με απόβλητα αερίου, η ρίψη τσιμέντου που γίνεται με πρωτόγονο τρόπο στο λιμάνι της Αμμοχώστου απειλεί την υγεία των πολιτών. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή πυρκαγιά στην Χοιροκοιτία, σημειώνοντας ότι το «ψευδοκράτος» προσφέρθηκε να βοηθήσει, κάτι που απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο «δήμαρχος» Λευκωσίας δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να δοθούν στους υπαλλήλους του «δήμου» οι καθυστερημένοι μισθοί δύο μηνών.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ο πόνος της υποψηφιότητας», αναφέρει ότι εκτός από το ΡΤΚ, τα υπόλοιπα κόμματα περνούν δύσκολες μέρες προσπαθώντας να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι τους στις επερχόμενες «εκλογές» της 28ης Ιουλίου. Αλλού αναφέρεται στην ταχύτητα με την οποία το νέο «υπουργικό συμβούλιο» πήρε αποφάσεις για διάφορα θέματα μέσα σε μόνο λίγες μέρες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το «υπουργείο εξωτερικών» ακύρωσε την πρόσληψη τριών γραμματέων που είχε πραγματοποιήσει η προηγούμενη «κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα