Επιτακτική η παροχή βοήθειας προς τη Συρία

19:04 8/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βρεθεί δίπλα στο λαό της Συρίας αλλά και στους κατοίκους της πόλης Χομς η οποία βομβαρδίζεται από το συριακό στρατό, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς.


Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μια διεθνή σύνοδο υποστήριξης του συριακού λαού και να στείλει ένα μήνυμα στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ότι πρέπει να σταματήσει την καταστολή της εξέγερσης που ξεκίνησε πριν από 11 μήνες.

Ο Νταβούτογλου υποστήριξε μάλιστα

πως αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν καταφέρει να προστατεύσει τους πολίτες, τότε οι χώρες που έχουν τις ίδιες αντιλήψεις για το θέμα με την Τουρκία θα πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν τις δολοφονίες και να παράσχουν βοήθεια στους άμαχους, ιδίως σε αυτούς της Χομς.

«Ασφαλώς θέλουμε να γίνει η συνάντηση αυτή στην περιοχή μας εκφράζοντας την ανησυχία και την ευαισθησία και την αλληλεγγύη μας ίσως στην Τουρκία, ίσως σε κάποια άλλη χώρα», σημείωσε ο ίδιος προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ όπου θα έχει συνομιλίες με αντικείμενο την κατάσταση στη Συρία.

«Δεν αρκεί να είμαστε παρατηρητές. Ήρθε η ώρα να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στο συριακό λαό ότι είμαστε μαζί του», συμπέρανε ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα