Επτά καρφιά σε Παπαδήμο, Παπανδρέου και Σαμαρά

Ρεπορτάζ: Λ. Κεφαλάς, Π. Χριστόπουλος, Κ. Σινάνη

Στελέχη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις χαρακτηρίζουν την ψήφιση του νέου Μνημονίου ως «πύρρειο νίκη» της κυβέρνησης Παπαδήμου

Βουλευτές, συνδικαλιστές, συνταγματολόγοι με αποκλειστικές δηλώσεις τους στο newsbomb, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την επόμενη μέρα, θεωρούν ότι το μνημόνιο όχι μόνο δεν δίνει

διέξοδο, αλλά μας φέρνει πιο κοντά στην άτακτη χρεοκοπία και διαβλέπουν ραγδαία αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Υποστηρίζουν ότι το Μνημόνιο αποδείχθηκε λάθος συνταγή για τη χώρα και ότι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης συνιστά εγκληματική ενέργεια, αφού δεν είναι τίποτα άλλο παρά επανάληψη της ίδιας αποτυχημένης συνταγής.

Διαβάστε τι δήλωσαν αναλυτικά στο Newsbomb.gr οι κ.κ Γιάννης Μανώλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Οδυσσέας Βουδούρης και Παναγιώτης Μελάς.

Οδυσσέας Βουδούρης - Διαγραφείς βουλευτής ΠΑΣΟΚ: «Το Νέο Μνημόνιο είναι συνταγή αποτυχημένη, πολιτικός λαπάς»...

«Δυστυχώς, αντικειμενικά αν αναλύσουμε το τι περιέχει το μνημόνιο, καταλαβαίνουμε ότι θα οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ύφεση, αυτή η ύφεση δεν θα μας επιτρέψει προφανώς να καλύψουμε τις προβλέψεις για μείωση του ελλείμματος, δεν θα επιτρέψει την ελάφρυνση του χρέους. Ξέρετε ότι η αναδιάρθρωση έγινε για να ελαφρύνουμε το βάρος του χρέους. Δυστυχώς αυτό το βάρος του χρέους ήταν 14 δισεκατομμύρια πέρυσι, θα παραμείνει στη καλύτερη των περιπτώσεων 14 δισεκατομμύρια του χρόνου, εάν υλοποιηθούν οι προβλέψεις. Μάλλον, όλοι λέμε ότι δεν θα υλοποιηθούν και γι' αυτό υπάρχει η πρόβλεψη πρόσθετων μέτρων που δεν έχουν καθοριστεί, αλλά έχει καθοριστεί το ύψος: 15 δισεκατομμύρια. Αυτό το Μνημόνιο πιστεύω είναι μια συνταγή καταδικασμένη και αποτυχημένη, ένας πολιτικός λαπάς. Είναι μια συνταγή στην οποία έχουμε εκ των προτέρων αποποιηθεί τα αναπτυξιακά μέτρα και συνεπώς φοβάμαι πάρα πολύ ότι αυτό θα μας οδηγήσει σε μια χρεωκοπία. Αν όχι μια χρεωκοπία, μια στάση πληρωμών απέναντι στις τράπεζες, σε μια χρεωκοπία της κοινωνίας. Αυτό το οποίο ειπώθηκε από τον Υπουργό Εργασίας, ότι ψηφίσαμε μια μείωση των μισθών 22% για να αποφύγουμε μια μεγαλύτερη μείωση, είναι προφανές ότι δεν θα το πετύχουμε, διότι μας περιμένουν νέα μέτρα τον Ιούνιο και προφανώς θα υπάρχει και περαιτέρω μείωση. Από τη στιγμή που δεχτήκαμε αυτή τη λογική, αυτή η λογική θα μας τραβήξει προς τα κάτω».

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος - Επικεφαλής Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ: «Παραδοθήκαμε στις άγριες ορέξεις εκπροσώπων συμφερόντων στην ηγεσία»

«Η σημερινή κατάληξη ήρθε ως φυσιολογικό αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων απόψεων ανθρώπων κατώτερων των περιστάσεων. Το ΠΑΣΟΚ παραδόθηκε στις άγριες ορέξεις εκπροσώπων συμφερόντων που βρέθηκαν στην ηγετική του ομάδα. Το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε στην απαξίωση, στην οργανωτική και πολιτική ανυποληψία.

Σήμερα ένα μέρος των υπεύθυνων της κρίσης προσπαθεί να διασωθεί καταφεύγοντας στην αριστερή ρητορική, έχοντας όμως λειτουργήσει με την πιο σκ

Keywords
Τυχαία Θέματα