Έρχεται διαβολοβδομάδα για την κυβέρνηση

Ένας πόλεμος επτά ημερών ξεκινά από σήμερα για την κυβέρνηση που συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους ιδιώτες.

Τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση αναμένει μπαράζ εκβιασμών και πιέσεων, επιχειρώντας να κλείσει μια συμφωνία για τη νέα δόση, τη νέα δανειακή σύμβαση

και το νέο Μνημόνιο.

Όπως αναφέρει η Real News, εκκρεμεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατά την οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Παράλληλα, οι βουλευτές αναμένεται να εξεγερθούν, ενώ οι πολίτες προετοιμάζονται για όξυνση των αντιδράσεων, ενόψει των πολύ σκληρών μέτρων που ετοιμάζονται.

Την ίδια ώρα, η τρόικα απειλεί με περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και ζητά την κατάργηση της «μετενέργειας», δηλαδή όταν καταγγέλλεται η συλλογική σύμβαση και εντός εξαμήνου δεν υπογραφεί νέα, η εργοδοσία θα μπορεί με μονομερείς ενέργειες να αλλάζει την ισχύουσα σύμβαση.

Επίσης, οι ελεγκτές ζητούν κατάργηση των κανονισμών εργασίας στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, και άρση της μονιμότητας σε αυτές που θα ιδιωτικοποιηθούν, καθώς και τη μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε μερική, απλώς με διευθυντικό δικαίωμα.

Στα πλαίσια αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα, το Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να ζητήσει –αν δεν το έχει κάνει ήδη- την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, τοποθετώντας σε υπουργικές θέσεις πρόσωπα της δικής του επιλογής.

Keywords
Τυχαία Θέματα