Έρχεται ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία

Τα 10,1 δισ. ευρώ φτάνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία μόνο για το 2012, ενώ συνολικά ανέρχονται σε 53,2 δισ. ευρώ.

Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία μελετά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει εκτός ελέγχου. Οι οφειλές των πολιτών από την αρχή του έτους φτάνουν τα 10,1 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη (παλαιά και νέα) ανέρχονται 53,2 δισ. ευρώ. Μάλιστα, μόνο το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου τα χρέη των πολιτών προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 6,5 δισ. ευρώ.

Η οικονομία στενότητα των φορολογουμένων τους έχεις οδηγήσει

ουσιαστικά σε στάση πληρωμών προς την εφορία. Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει πρόταση, σύμφωνα με την οποία, οι πολίτες θα μπορούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους σε 36 δόσεις και υπό προϋποθέσεις σε 48 δόσεις, με την ελάχιστη μηνιαία δόση να φτάνει τα 80 ευρώ.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλοι οο φορολογούμενοι, ακόμη και οσοι είχαν επιχειρήσει στο παρελθόν να υπαχθούν σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, πλήρωσαν ορισμένες δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση.

Ειδική πρόβλεψη θα υπάρχει για τη διαγραφή των προσαυξήσεων εφόσον ο φορολογούμενος πληρώσει όλες τις δόσεις εντός των προθεσμιών που θα ορίζει η νέα ρύθμιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα