Έρευνα: Το 50% των γυναικών μισούν το σώμα τους - Ποιές οι επιπτώσεις

19:20 7/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

Όσο περίεργο και αν μοιάζει, ακόμη και τα μοντέλα πολλές φορές δηλώνουν πως αισθάνονται ανασφαλείς για το κορμί τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, φαίνεται πως το να μην είναι οι γυναίκες ευχαριστημένες από την εικόνα του κορμιού τους, γίνεται ένα ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο, με τις επιπτώσεις του να γίνονται εμφανείς κυρίως μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους.


Οι επιστήμονες είδαν πως περίπου το 50% των γυναικών της Αμερικής, απεχθάνονται την εικόνα του γυμνού τους κορμιού, με αποτέλεσμα να ντρέπονται να μείνουν εντελώς γυμνές

κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ, ένα αντίστοιχο νούμερο, αποφεύγει να κοιτά το σώμα του σε καθρέφτη!

Μάλιστα, μία στις τέσσερις, θεωρεί πως έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, που δεν θέλει να υπάρχει ολόσωμος καθρέφτης μέσα στο σπίτι τους. Επίσης, διαπιστώθηκε, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα τους εντοπίζεται στην ύπαρξη κοιλιάς, στα γενικότερα παραπανήσια κιλά, αλλά και στην ύπαρξη της κυτταρίτιδας, ενώ οι περισσότερες δήλωσαν πως απεχθάνονται την κοιλιά και τους μηρούς τους. Τέλος, οι ραγάδες, οι «ερωτικές χειρολαβές» και το χαλαρό δέρμα, φαίνεται πως είναι από τους παράγοντες εκείνους που προκαλούν άγχος στις γυναίκες όλων των ηλικιών.

Το σημείο εκείνο, όμως, που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία στους ερευνητές, είναι πως όσες συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν πως έχουν προβλήματα στην ερωτική τους ζωή, καθώς δεν αισθάνονται καθόλου καλά στη θέα του κορμιού τους. Μάλιστα, το 33% δήλωσε πως το να χάσουν κιλά, θα έχει σίγουρα ευεργετικές συνέπειες στο σεξ.

Επίσης, ανέφεραν, πως αν ο ερωτικός σύντροφος, έχει και εκείνος κάποια παραπάνω κιλά, τους κάνει να αισθάνονται πιο ελεύθερες μαζί του. Παράλληλα, το 80% συμφώνησε, πως οι άντρες, φαίνονται καλύτεροι από εκείνες όταν βρίσκονται γυμνοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα