Έτοιμος για τη χειμερινή αντεπίθεση ο Αλ. Τσίπρας

Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Με αιχμή το σκάνδαλο των υποβρυχίων αλλά και τις εξελίξεις στην οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου θέλουν να εκμεταλλευτούν το δυσμενές κλίμα για την κυβέρνηση, αρχής γενομένης από τη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής

Γραμματείας του κόμματος στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Παράλληλα εντός της εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει και την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αναμένοντας με εξαιρετικό ενδιαφέρον την αντίδραση πολλών βουλευτών της ΝΔ, που δεν είναι σίγουρο αν θα τηρήσουν τη λεγόμενη κομματική γραμμή και δελεάζονται να στείλουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο.

Ο κ. Τσίπρας είναι δεδομένο πως θα στρέψει τα βέλη του στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της οικονομίας. Η εκτίμηση των κορυφαίων στελεχών του κόμματος είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «παίζει θέατρο» δηλώνοντας ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί σκληρά με την τρόικα, αφού την ίδια ώρα «εφαρμόζει όλες τις σκληρές δεσμεύσεις του Μνημονίου».

Όπως λένε χαρακτηριστικά η υποτιθέμενη «κόκκινη γραμμή» που έλεγε «όχι στα νέα μέτρα» πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε «όχι στα οριζόντια μέτρα». Ωστόσο και αυτά τα «στοχευμένα» μέτρα είναι από μόνα τους ικανά, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην κυβέρνηση, ακόμη και ένα κοινοβουλευτικό «ατύχημα».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα και αύριο στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα