Ευ. Βενιζέλος: Προτεραιότητα μία κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας

Η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να ξαναβρεί τη δυναμική της και την προοπτική της, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως είπε, το μεγάλο στοίχημα είναι να κερδίσουμε ως έθνος το χαμένο έδαφος, σε στέρεη βάση και για αυτό τόνισε την ανάγκη για ένα μεγάλο εθνικό στόχο: Κανονικό κρότος, κανονική οικονομία, κανονική κοινωνία.

Πρώτη προϋπόθεση για την εθνική ανάκαμψη είναι,

σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να έχουμε μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με σταθερότητα και προοπτική, αλλά κυρίως την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των τριών κομμάτων.

Μεταξύ των θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ζητήματα κοινωνικής συνοχής, όπως είναι τα μέτρα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ακόμα μίλησε για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, σοβαρά θέματα θεσμών, με κορυφαίο το ζήτημα της Δικαιοσύνης και τέλος το φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας.

Για τη Χρυσή Αυγή, είπε συγκεκριμένα ότι είναιμ ένα αντισυνταγματικό κόμμα, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό και εκτίμησε πως υπάρχουν θεσμικοί τρόποι αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου και στο επίπεδο της νομοθεσίας και στο επίπεδο του κανονισμού της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα