Ευ. Βενιζέλος: «Βγάλαμε από την πλάτη των Ελλήνων 105 δισ. ευρώ»

16:33 9/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Την απόλυτη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα του PSI εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Η συμμετοχή στο PSI, η οποία με την ενεργοποίηση των ρητρών φτάνει στο 95,7 % , οδήγησαν τον υπουργό Οικονομικών στο να κάνει λόγο για "εντυπωσιακή και μη αναμενόμενη

επιτυχία".

Παράλληλα πρόσθεσε ότι "αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως μια βιώσιμη χώρα που μπορεί και πάλι να ανατάξει".

"Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε διεθνές προηγούμενο. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε το χρέος μας και να ελαφρύνουμε τις επόμενες γενιές. Η στιγμή είναι σημαντική και πρέπει να καταγραφεί στην ιστορία του έθνους. Πρέπει όμως να κάνουμε και τα απαραίτητα και τα αναγκαία επόμενα βήματα", επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

"Βγάζουμε βάρος 105 δισ. ευρώ από τις πλάτες του ελληνικού λαού κάτι που οφείλαμε να το κάνουμε για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας", τόνισε χαρακτηριστικά.

Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων

Τις αλλαγές στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, που αρνήθηκαν ή θα συνεχίσουν να αρνούνται τη συμμετοχή τους στο PSI, προανήγγειλε ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε ξανά στις διοικήσεις των ταμείων που δεν δέχθηκαν να «κουρέψουν» και να ανταλλάξουν τα ομόλογα που κατέχουν, κάνοντας λόγο για «μικροκομματικά και συνδικαλιστικά κριτήρια, βλαπτική και επικίνδυνη απόφαση και ψευτοσυνδικαλιστικούς λόγους που έθεσαν σε κίνδυνο τα ταμεία και τους συνταξιούχους» και μιλώντας για «επανεξέταση του τρόπου διοίκησης των ταμείων».

Όπως ανέφερε ο υπουργός η κυβέρνηση δεν προτίθεται, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, να καταστήσει τις τράπεζες ΔΕΚΟ, αλλά θα τις εξυγιάνει και στη συνέχεια θα πωλήσει τις μετοχές που θα λάβει έναντι της ανακεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μετά το PSI, στις 14 Μαρτίου θα υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση και μετά θα αρχίσουν να εκταμιεύονται τα ποσά προς τη χώρα, προκειμένου να καλυφθούν και οι λήξεις ομολόγων ύψους 14,4 δισ. ευρώ στις 20 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη:

Αποδεσμεύονται τα 35,7 δισ. ευρώ του β' πακέτου στήριξης



Keywords
Τυχαία Θέματα