Ευρωβουλευτίνες ξεσπάθωσαν σε πιθανή ομιλία του Στρος Καν

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί μια προγραμματισμένη ομιλία του Ντομινίκ Στρος Καν, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Στις 27 Μαρτίου, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, έχει προσκληθεί να δώσει μια ομιλία οικονομικού περιεχομένου, ενώ στην ίδια εκδήλωση αναμένεται να μιλήσει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο τέως πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Την εκδήλωση

διοργανώνει το δίκτυο EU40 που αποτελείται από αξιωματούχους της ΕΕ κάτω των 40 ετών.

Ωστόσο, ο Ντομινίκ Στρος Καν ενδέχεται να μην λάβει καν την άδεια να μιλήσει καθώς τρεις ευρωβουλευτίνες, οι Ζίτα Γκουρμάι και η Βερονίκ ντε Κέιζερ των Σοσιαλιστών καθώς και η Ιζαμπέλ Ντιράν των Πρασίνων, έκαναν λόγο για «ανάρμοστη πρόσκληση».

Σε έγγραφό τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι τρεις ευρωβουλευτίνες εκφράζουν οργή για το ενδεχόμενο να μιλήσει ο Στρος Καν σε μέλη του σώματος, μετά τις πρόσφατες δικαστικές του περιπέτειες αλλά και τα σκάνδαλα που έχουν δημοσιοποιηθεί, ενώ αναφέρονται σε κινητοποιήσεις γυναικείων οργανώσεων, που βρίσκονται ήδη επί ποδός.

«Ας είναι λοιπόν σαφές ότι το να προσφέρουμε ένα βήμα στον κ. Στρος-Καν σε αυτήν την συγκυρία είναι ανάρμοστο και άκαιρο, αφού εξακολουθεί να υπόκειται σε μια διαδικασία ποινικού χαρακτήρα» αναφέρει και ο Ολλανδός ευρωβουλευτής, Ντερκ Γιαν Επίνκ.

Μέχρι στιγμής από το Γραφείο του προέδρου Σουλτς δεν υπάρχει σχόλιο για την υπόθεση αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα