Φαλαινοθηρία: Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1987

14:43 5/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Οι λιγότερες φάλαινες από το 1987 αλιεύτηκαν στην τελευταία εκστρατεία της Ιαπωνίας στην Ανταρκτική, μείωση που αποδόθηκε στη δραστηριότητα των οργανώσεων κατά τη φαλαινοθηρίας.


Ο υπουργός Γεωργίας και Αλιείας της Ιαπωνίας, Γιοσιμάσα Χαγιάσι, ανακοίνωσε ότι 103 μικρές ρυγχοφάλαινες (ή φάλαινες του Μίνκε) αλιεύθηκαν, λιγότερο από τις μισές σε σχέση με την προηγούμενη εκστρατεία. Η Ιαπωνία είχε καθορίσει αυτή τη χρονιά ποσόστωση μεγαλύτερη των 1.000 ρυγχοφαλαινών.

Το 1987

οργανώθηκε η πρώτη ιαπωνική φαλαινοθηρική εκστρατεία, με χαρακτήρα «επιστημονικό» και από τότε δεν υπήρξε χρονιά με τόσο περιορισμένη αλιεία φαλαινών.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Sea Shepherd ανακοίνωσε από την πλευρά της πως 75 θηλαστικά χτυπήθηκαν την περίοδο της φαλαινοθηρίας, από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο.

Η οργάνωση Sea Shepherd προκάλεσε «ασυγχώρητη δολιοφθορά» υπογράμμισε ο ιάπωνας υπουργός, αναφερόμενος στη σύγκρουση ιαπωνικού φαλαινοθηρικού με σκάφος της οικολογικής οργάνωσης.

«Θα επιδιώξουμε την υποστήριξη άλλων χωρών ώστε να συνεχίσουμε το επιστημονικό φαλαινοθηρικό μας πρόγραμμα με σταθερό ρυθμό», πρόσθεσε ο Χαγιάσι, φανατικός υπέρμαχος της φαλαινοθηρίας την οποία θεωρεί κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα