Φερέιρα: «Εντός ομάδας η μεγαλύτερη ευθύνη»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός από την αρχή της χρονιάς σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο στάθηκε περισσότερο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αναφέροντας τα αίτια της απώλειας του τίτλου, κάνοντας ταυτόχρονα και αυτοκριτική.

Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε στο Novasports και αναφέρθηκε στα ζητήματα

που πρέπει να λυθούν (και τα οποία δεν αφορούν το ποδόσφαιρο και το αγωνιστικό τμήμα) για να μπορέσει να αποδώσει καλύτερα το «Τριφύλλι».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα:

Πέρασαν τρία derby τα οποία δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός, με τελευταίο το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό και όλα όσα συνέβησαν. Ποια είναι η ψυχολογία της ομάδας, ποια είναι η αντίδρασή της μετά από όλα όσα έγιναν και τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου;

«Σε αυτούς τους τρεις αγώνες χάσαμε το πρωτάθλημα και αυτό είναι πια σαφές σε όλους. Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι δεν είναι εύκολο να δώσεις μια και μοναδική εξήγηση όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Ποτέ δεν μπορεί να είναι μόνο ένας παράγοντας, είναι πολλοί. Δεν θα ήθελα να ανατρέξω στα όσα έχουν συμβεί στον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια του έτους στο οποίο βρίσκομαι εδώ. Μιλώντας για το παρόν, σίγουρα υπήρξε απογοήτευση και στους ποδοσφαιριστές και σε όλους. Το ερώτημα όμως είναι που βρίσκεται η ευθύνη. Και νομίζω ότι σε περιπτώσεις σαν την τωρινή το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας. Να με συγχωρήσουν οι φίλαθλοι, να με συγχωρήσουν οι μέτοχοι, να με συγχωρήσουν όλοι, αλλά πιστεύω πως η μεγαλύτερη ευθύνη βρίσκεται μέσα στην ομάδα μας, εδώ, και αναφέρομαι σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της ομάδας. Όπως και να έχει τώρα έχουμε μπροστά μας δύο μήνες στους οποίους πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία και αυτό είναι που ζητώ από τους ποδοσφαιριστές μου πάντοτε καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας μου στην ομάδα. Μου αρέσει να δουλεύω με αυτούς τους όρους και θέλω όλοι όσοι δουλεύουν μαζί μου να δουλεύουν μ' αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε και στο υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου, διότι είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε τους προσεχείς αγώνες. Θα ήθελα επίσης, τώρα πια με λιγότερη πίεση, να παίξουμε ξανά με τον τρόπο κατά τον οποίο αγωνιστήκαμε στο παρελθόν. Επίσης έχουμε μια μεγάλη ευθύνη εν όψει των playoffs γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε κίνητρα και πράγματα να κερδίσουμε μέχρι το τέλος της περιόδου. Ελπίζω ωστόσο, όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που δεν αφορούν το ποδόσφαιρο, το αγωνιστικό τμήμα και εμένα να λυθούν ούτως ώστε να βοηθηθεί μέσω αυτών και η δική μας απόδοση».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα