Φερέιρα: «Με την ίδια αγωνιστική ταυτότητα»

Πολύ σημαντικό χαρακτηρίζει το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, όμως δεν ξεχνά ότι ένα παιχνίδι δεν κρίνει τίποτα από μόνο του, ενώ δεν προτίθεται να αλλάξει πλάνα ενόψει Καραϊσκάκη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σε συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι επισήμανε πως το ντέρμπι είναι διεθνώς αναγνωρισμένο

ως ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην Ευρώπη, με το αποτέλεσμά του να είναι σημαντικό, αλλά δεν κρίνει τα πάντα για τις δύο ομάδες φέτος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζεσουάλντο Φερέιρα στη Nova:

Κ. Φερέιρα γνωρίζετε τι είναι derby, έχετε συμμετάσχει σε πολλά σπουδαία ματς στην καριέρα σας, πέρσι ζήσατε και την εμπειρία ενός αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Τι περιμένετε φέτος από την ομάδα σας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός και σε μια πολύ δύσκολη έδρα;

«Αυτός ο αγώνας είναι περισσότερο από ένα derby, είναι ένα clasico. Θα έλεγα μάλιστα ότι δεν αποτελεί απλά έναν σημαντικό αγώνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά έναν σημαντικό αγώνα διεθνώς: όλοι γνωρίζουν καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, τι σημαίνει Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Σε ένα clasico υπάρχουν πάντα μεγάλες προσδοκίες, τόσο από πλευράς δημοσιογράφων όσο και από πλευράς φιλάθλων, αλλά και από όλη τη χώρα. Για όσους συμμετέχουν όμως, για τους ποδοσφαιριστές και για τους προπονητές, είναι ένας σημαντικός αγώνας όπως είναι και οι άλλοι. Δύο πράγματα που διαχωρίζουν αυτά τα παιχνίδια από τα υπόλοιπα είναι ότι σ' αυτά διακυβεύεται η ισχύς και η κυριαρχία των ομάδων και ότι όλοι πηγαίνουν σ' αυτά τα παιχνίδια με περισσότερο πάθος από ό, τι σε οποιονδήποτε άλλο αγώνα. Είναι οι δύο μεγαλύτεροι σύλλογοι της χώρας. Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι ο μοναδικός αγώνας της περιόδου, γιατί σύμφωνα με την εμπειρία μου, τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται από έναν ή δύο αγώνες ανάμεσα στις πιο «σημαντικές» ομάδες. Και οι δύο ομάδες έχουμε να δώσουμε άλλους 28 αγώνες, άρα το να σκεφτεί κανείς ότι η ζωή των συλλόγων και το τι θα τους συμβεί κρίνεται σε δύο αγώνες είναι λάθος.

Κάτι τέτοιο εξάλλου θα έβγαζε κάθε ομάδα από την πορεία της. Όλοι έχουν αυξημένο κίνητρο, η ένταση είναι πάντα υψηλότερη από οποιονδήποτε άλλο αγώνα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτοί οι αγώνες θα είναι καλύτεροι από άλλους που έγιναν πριν ή που θα ακολουθήσουν. Συνεπώς, για εμάς και για μένα προσωπικά, και σύμφωνα με όσα θα πω στους παίκτες μου, θα έλεγα ότι είναι ένας σημαντικός αγώνας, ακριβώς όπως είναι και όλοι οι άλλοι, και από ό, τι ξέρω η διοργανώτρια δεν δίνει περισσότερους βαθμούς γι' αυτά τα παιχνίδια από ό, τι για τα υπόλοιπα. Για μένα λοιπόν, οι τρεις βαθμοί πάντοτε είναι πολύ σημαντικοί για τον Παναθηναϊκό που είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, όπως είναι και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Επίσης, είναι σημαντικό οποιεσδήποτε συζητήσεις γίνονται πριν τον αγώνα, να γίνονται επί τη βάσει πραγματικών δεδομένων. Θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, με φιλάθλους παθιασμένους, σε μια έντονη ατμόσφαιρα, εναντίον του

Keywords
Τυχαία Θέματα