Φερέιρα: «Πίστη, προσπάθεια, ομαδικότητα»

Στήριξη στους Σεμπάστιαν Λέτο και Βερντού Τοτσέ πρόσφερε με δηλώσεις που παραχώρησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και επανέλαβε ότι παρά τα πάσης φύσεως προβλήματα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της Nova και αναφέρθηκε στον αγχωτικό αγώνα της Τετάρτης με αντίπαλο τη

Δόξα Δράμας, στις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, αλλά και τη μέτρια αγωνιστική του εικόνα το τελευταίο διάστημα, στην αναμέτρηση που ακολουθεί με τον Ατρόμητο, αλλά και στις ελπίδες του «τριφυλλιού» να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκτός όλων αυτών, υπερασπίστηκε τους Τοτσέ και Λέτο, τον μεν πρώτο για την αστοχία του, τον δε δεύτερο για την εικόνα του σε κάποια από τα πρόσφατα ματς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερέιρα στη Nova

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μια πολύ σημαντική αλλά αγχωτική νίκη απέναντι στη Δόξα Δράμας και είναι γεγονός ότι δεν αποδίδει το καλύτερο δυνατό ποδόσφαιρο στα τελευταία παιχνίδια. Πιστεύετε πως η ομάδα περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος και πώς θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός παίρνει τα αποτελέσματα;

«Όλες οι ομάδες βελτιώνονται όταν προπονούνται και αυτό συνέβη νωρίτερα στη σεζόν και με τον Παναθηναϊκό. Στην δική μας την περίπτωση αυτή την περίοδο η προπόνηση είναι τα ίδια τα παιχνίδια, κάτι που μπορεί να έχει μερικές θετικές πλευρές, αλλά δεν σου δίνει τη δυνατότητα της ανάπτυξης που έχει μια ομάδα μέσω των προπονήσεων. Αυτό λοιπόν δεν μας βοηθάει τόσο πολύ, ενώ παράλληλα και τα επίπεδα κόπωσης και ανασύνταξης των ποδοσφαιριστών δεν είναι για όλους ίδια. Άρα η ανάγκη συχνότερης ανανέωσης ή αν θέλετε ανακύκλωσης των ποδοσφαιριστών, με σκοπό να αυξηθούν αυτοί που συμμετέχουν στην ομάδα, δεν αποτελεί πάντα το καλύτερο για την απόδοση της ομάδας.

Αυτό που συμβαίνει με εμάς σαν επίπτωση ενδεχομένως να είναι η μείωση των τερμάτων που πετυχαίνουμε. Ενώ δηλαδή προηγουμένως είχαμε κατά μέσο όρο τρία γκολ ανά παιχνίδι, τώρα έχουμε πέσει στο ένα γκολ ανά παιχνίδι. Ενδεχομένως αυτό να κάνει όλη τη διαφορά. Και τούτο διότι πλήττεται η ηρεμία της ομάδας, διαφοροποιείται αναγκαστικά ο τρόπος διαχείρισης της κούρασης, αλλά βεβαίως και ο έλεγχος κάθε παιχνιδιού. Θα έλεγα ότι όταν σε έναν αγώνα δημιουργούνται ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν σκοράρουμε, το αποτέλεσμα είναι να αγχωνόμαστε εμείς και να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του αντιπάλου. Πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς γιατί δεν επιτυγχάνονται κάποια γκολ, ωστόσο είναι γεγονός ότι όσο περισσότερες ευκαιρίες χάνονται, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα ηρεμίας προκαλείται στην ομάδα και έτσι γίνεται ακόμα δυσκολότερος ο αγώνας.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα