Φωτογραφίζουμε τα ζωάκια μας περισσότερο από τους συντρόφους μας!

Έρευνα της Nikon αποκαλύπτει την αγάπη των Ευρωπαίων για τους κατοικίδιους συντρόφους τους

Επαναβεβαιώνεται η θέση των κατοικίδιων στην οικογένεια μετά από έρευνα που αποκαλύπτει ότι το 88% των ιδιοκτητών κατοικίδιων στην Ευρώπη θεωρούν τα ζωάκια τους ως μέλη της άμεσης οικογένειάς τους, ενώ τραβούν περισσότερες φωτογραφίες των τριχωτών φίλων τους σε σχέση με τους συντρόφους τους.

Παρότι η άμεση οικογένεια είναι το πιο δημοφιλές θέμα φωτογράφισης στην Ευρώπη (σε ποσοστό 53%), τα κατοικίδια υπερέχουν ως προς τους

συντρόφους, αφήνοντας τους τελευταίους στην τρίτη θέση με μόνο το ένα τέταρτο των ατόμων να δηλώνουν το έτερο ήμισυ ως το πιο συχνό θέμα φωτογράφισης, σε σύγκριση με το 51% που δηλώνουν το κατοικίδιό τους. Και σε ορισμένες χώρες, τα κατοικίδια υπερισχύουν σε σχέση με την άμεση οικογένεια, καταλαμβάνοντας τη θέση του πιο δημοφιλούς θέματος. Αλλά και στην αναζήτηση συντροφιάς, τα κατοικίδια αποτελούν, επίσης, προεξέχουσα επιλογή. Το 42% των Ευρωπαίων ιδιοκτητών κατοικίδιων προτιμούν να περνούν την ώρα τους με το κατοικίδιό τους σε σύγκριση με τους γονείς ή τα αδέλφια τους. Επιπλέον, στις μισές από τις χώρες που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, η αφιέρωση ενός απογεύματος στο κατοικίδιο ήταν πιο δημοφιλής επιλογή σε σχέση με την αφιέρωση του απογεύματος στο παιδί.

Αυτά τα αποτελέσματα προκύπτουν από Ευρωπαϊκή έρευνα της Nikon σε 12 χώρες με αφορμή τον εορτασμό της κυκλοφορίας της νέας φωτογραφικής μηχανής D-SLR για αρχάριους, Nikon D3200. Είναι η ιδανική φωτογραφική μηχανή για εύκολη αποτύπωση των καθημερινών στιγμών της οικογενειακής ζωής, με όμορφες φωτογραφίες και video κινηματογραφικής ποιότητας. Τοποθετώντας τα κατοικίδια σαφώς μέσα στα μέλη της οικογένειας, η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών μοιράζονται με τα κατοικίδιά τους τις καθημερινές τους δραστηριότητες: 60% των ερωτηθέντων μιλούν στα κατοικίδιά τους σαν να ήταν άνθρωποι, 35% τα αφήνουν να ανεβαίνουν στο κρεβάτι τους και 32% μοιράζονται μαζί τους το φαγητό της οικογένειας. Επιπλέον, τα κατοικίδια συμμετέχουν σε σημαντικές εορταστικές εκδηλώσεις, αφού περισσότεροι από το ένα τέταρτο των ιδιοκτητών αγοράζουν στα ζωάκια τους δώρα και 18 % γιορτάζουν τα γενέθλιά τους.

Τα κατοικίδια σε επίδειξη

Οι Ευρωπαίοι αρέσκονται επίσης να επιδεικνύουν τα κατοικίδιά τους, με τα κινητά τηλέφωνα να είναι ο πιο δημοφιλής χώρος αποθήκευσης των φωτογραφιών των κατοικίδιων (57% έχουν αποθηκεύσει μια φωτογραφία στο κινητό τους) ενώ 36% έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες των κατοικίδιων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λίγο παραπάνω από ένας στους δέκα (11%) έχουν μια φωτογραφία στο πορτοφόλι τους. Συγκρίνοντας μεταξύ των χωρών, είναι πιθανότερο να βρείτε μια καδραρισμένη φωτογραφία ενός κατοικίδιου στην Ολλανδία, καθώς 43% των ιδιοκτητών έχουν μια καδραρισμένη φωτογραφία στο σπίτι (σε σύγκριση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο του 29%), ενώ 55% έχουν χρησιμοποιήσει μια φωτογραφία του κατοικίδιου ως ταπετσαρία στον υπολογιστή τους (σε σχέση με τον μέσο όρο του 43%) και τ

Keywords
Τυχαία Θέματα