Γ. Kαρατζαφέρης : Γίναμε ξεφτίλες με τη νέα δανειακή σύμβαση

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο Γ. Καρατζαφέρης όσον αφορά στο νέο πακέτο βοήθειας.


«Η νέα δανειακή συμφωνία που επετεύχθη ήταν αναμενόμενη. Αλλά, από κοινωνικής απόψεως δεν θα αποδώσει τίποτα. Δεν θα μειωθεί η ανεργία, οι νεόπτωχοι και οι άστεγοι. Θα είναι μια σκληρή ζωή. Θα ζούμε σε ένα συγκεκριμένο χώρο - πλαίσιο, με συγκεκριμένες

συνθήκες και έναν τρόπο ζωής. Δεν μπορείς να έχεις κάτι περισσότερο. Η χρεοκοπία δεν ήταν απαραίτητα η άλλη εναλλακτική λύση. Δεν είναι άσπρο - μαύρο αναγκαστικά», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στο ραδιοσταθμό REAL.

Επεσήμανε ακόμη ότι «τώρα, με αυτήν την εξέλιξη και τη συμφωνία και ξεφτίλες γίναμε διεθνώς και δεν πρόκειται να βγούμε στις διεθνείς αγορές πριν το 2020».

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε με τη συμφωνία « εξασφαλίστηκαν οι δανειστές μας με νέα ισχυρά εγγυημένα ομόλογα 3Α. Εξασφαλίσαμε ότι θα πάνε στις τράπεζες 30 δισ. ευρώ, χωρίς καμία άλλη εξασφάλιση».

Κάλεσε ακόμη τους υπουργούς να παραιτηθούν, γιατί, όπως είπε, «πόσο αξιοπρεπές είναι για τη χώρα μας, να υπάρχει και να λειτουργεί ένας Ευρωπαίος Επίτροπος δίπλα σε κάθε υπουργό; Είναι αναξιοπρεπές αυτό. Θα πρέπει να παραιτηθούν όλοι τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα