Γ. Μπουτάρης, ο πρωτοπόρος του… εθελοντισμού!

15:04 2/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Πρωτοπόρο (!) το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης για ακόμη μια φορά. Αφού καθιέρωσε την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση στη χώρα, τώρα καθιερώνει τον θεσμό του εθελοντή εργαζόμενου…

Ακολουθώντας πιστά τις εντολές των τροικανών, η δημοτική διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη εφαρμόζει την μέθοδο του εθελοντή εργαζόμενου. Διαθέτει σε εκπροσώπους ομάδων, συλλόγων, φορέων, αλλά και σε παλιούς ραδιοπειρατές ραδιοφωνικό χρόνο για εκπομπές! Και μάλιστα, την ηχοληψία της

εκπομπής την αναθέτει σε νεαρούς μαθητευόμενους οι οποίοι ασκούνται για την πρακτική τους…

Με τον τρόπο αυτό γλιτώνει από μισθούς σε ραδιοφωνικούς παραγωγούς και σε τεχνικό προσωπικό. Μάλιστα, η μέθοδος εφαρμόστηκε αρχικά στη συχνότητα 100,5 η οποία ανήκει μεν στο δήμο Θεσσαλονίκης αλλά έως τώρα απευθυνόταν σε ένα περισσότερο εξειδικευμένο κοινό, σε ακροατές κλασικής και παραδοσιακής μουσικής.

Το πρόγραμμά του καταργήθηκε αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης και περίπου πριν από ένα μήνα ξεκίνησε το σύστημα των εθελοντών. Επαγγελματίες δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί που όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται στο μέσο προσπαθώντας να το διατηρήσουν σε ένα αξιόλογο επίπεδο και να αυξήσουν την ακροαματικότητά του δεν παίζουν πια κανένα απολύτως ρόλο.

Οι εθελοντές, πολλοί από τους οποίους έχουν φιλικές σχέσεις με τη διοίκηση του δήμου και του σταθμού, έχουν πια τον πρώτο λόγο. Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα δημοτικά μέσα καταγγέλλουν ότι το σύστημα του εθελοντισμού εφαρμόζεται και σε τηλεοπτικές εκπομπές στη δημοτική τηλεόραση.

Αντε και Καλή Χρονιά!

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!


Keywords
Τυχαία Θέματα