Γ. Μανώλης: Ο Καρατζαφέρης «νονός» του Παπαδήμου

Ο Γιάννης Μανώλης μιλάει στο newsbomb.gr για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, για την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και για το Μνημόνιο.


Της

Κατερίνας Τζουμερκιώτη

Το ιδρυτικό στέλεχος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Γιάννης Μανώλης, σε συνέντευξη του στο newsbomb.gr αναφέρεται σε όλα: Στο νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου, στην ΝΔ και τη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά , στους υπόλοιπους κατοίκους της Δεξιάς πολυκατοικίας με ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Καρατζαφέρη αλλά και στο νέο Μνημόνιο.

Ο κ. Μανώλης επισημαίνει ότι το κόμμα που ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί να συνεργαστεί με ανθρώπους που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο αλλά ούτε και με τα κόμματα της Αριστεράς, αφού ιδεολογικά και πολιτικά παραμένει στο χώρο της Κεντροδεξιάς και τάσσεται υπέρ της λύσης μέσα στην Ευρώπη.

Χαρακτηρίζει «αναξιόπιστο» και «νονό της κυβέρνησης Παπαδήμου» τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, ενώ δηλώνει «προδομένος» από τον πρόεδρο της ΝΔ, Α. Σαμαρά, για τον οποίο αφήνει αιχμές ότι ως στρατηγός «το έβαλε στα πόδια και γύρισε πίσω».

Ακόμη καταγγέλλει ότι υπάρχουν βουλευτές που διεγράφησαν από τη ΝΔ οι οποίοι εκβιάζονται για να γυρίσουν ταπεινωμένοι.

-Ποιος είναι ο στόχος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»;

Στόχος είναι να παλέψουμε, να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί οι Έλληνες. Να αγωνιστούμε όσοι δεν είμαστε συμβιβασμένοι , όσοι έχουμε δυνάμεις να αντισταθούμε στην ισοπέδωση που προκαλεί το μνημόνιο, στην παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

-Θα κάνετε «άνοιγμα» μόνο στους βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν το νέο μνημόνιο ή και σε βουλευτές άλλων κομμάτων;

Αν υπάρχουν ανεξάρτητοι οι οποίοι έχουν διαφωνήσει στο μνημόνιο, δεν έχουν ψηφίσει αυτήν την πολιτική και συμφωνούν μαζί μας, βεβαίως. Ωστόσο, υπάρχουν και τα αριστερά κόμματα, που μπορεί να μας ενώνει ο στόχος ότι θα πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα, αλλά έχουμε τεράστιες ιδεολογικές διαφορές. Εμείς παραμένουμε ιδεολογικά και πολιτικά στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Δεν σβήνουμε τις αρχές και τις αξίες που πιστεύουμε. Απλά μας ενώνει με όλους τους ανεξάρτητους πολίτες η σωτηρία της χώρας.

-Δηλαδή οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα έχουν παλαιά στελέχη της ΝΔ;

Αυτό θα το ανακοινώσουν μόνοι τους. Πιστέψτε με, είναι αρκετοί αυτοί που είπαν «όχι» και θα επιμείνουν στο «όχι», χωρίς να υποκύψουν στον εκβιασμό που τους γίνεται για να γυρίσουν στη ΝΔ ταπεινωμένοι.

- Δηλώσατε ότι «Οι δρόμοι μου χώρισαν με τον κ. Σαμαρά, όχι με τη ΝΔ»…

Οι αρχές μου δεν είναι «πουκάμισα» να τα αλλάζω. Όταν όμως ο πρόεδρος του κόμματος μου έβαλε το δίλημμα «ή γίνεσαι μνημονιακός ή χωρίζουν οι δρόμοι μας» του απάντησα ότι χωρίζουν.

Νιώθω προδομένος, σαν έναν στρατιώτης που ο στρατηγός τον καλεί να καταλάβουν ένα ύψωμα, λέγοντας ότι «το μνημόνιο είναι θάνατος για τη χώρα», ότι «το φάρμακο μας πεθαίνει». Κι όταν ανεβαίνουμε στο ύψωμα, ο στρατηγός το βάζει στα πόδια και γυρίζει πίσω. Προσω

Keywords
Τυχαία Θέματα