Γ. Παπακωνσταντίνου: Να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos», ο κ. Παπακωνσταντίνου παρότι εκτιμά ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση, αναγνωρίζει ότι οι εκλογές

λειτουργούν ως βαλβίδα αποσυμπίεσης σε ένα κλίμα απόλυτης αβεβαιότητας.

Στη συνέντευξη, με τον τίτλο «Εάν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους δεν καταλήξουν, τα ακραία κόμματα θα κερδίσουν τις εκλογές», ο υπουργός Περιβάλλοντος προβλέπει ότι στις εκλογές θα υπάρξει «άσχημο αποτέλεσμα», καθώς θα γίνουν υπό την πίεση της απογοήτευσης και των προβλημάτων.

«Τα κόμματα της άκρας δεξιάς και αριστεράς, που προτείνουν χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, θα έχουν υψηλά ποσοστά και θα υπάρξει μεγάλη αποχή από τις εκλογές. Ο λαός υφίσταται μειώσεις μισθών και η ανεργία ξεπερνά το 20%. Δεν έχουμε καμία ελπίδα ως χώρα, αν δεν εξηγήσουμε στους Έλληνες ότι, στο τέλος αυτής της πολύ σκληρής διαδικασίας, υπάρχει προοπτική», τόνισε.

Ερωτηθείς για το χρόνο των εκλογών, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να αναβληθούν για το 2013, προσθέτοντας πάντως ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, αφού «ο αρχηγός της ΝΔ, Α. Σαμαράς, ζητά εκλογές, το συντομότερο. Οι αρχηγοί των κομμάτων αποφασίζουν».

Δεν απέτυχε το μνημόνιο

Επίσης, ο υπουργός αρνήθηκε την έννοια της αποτυχίας του πρώτου μνημονίου, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια των τελευταίων 2 ετών ήταν χρήσιμη, ενώ η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία και κατάφερε να μειώσει το έλλειμμά της κατά 8% σε ένα χρόνο.

Στα πλαίσια αυτά, προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να πετύχει τους στόχους της, καθώς «αν αποτύχουμε, δεν θα μπορέσουμε να μειώσουμε το χρέος και δεν θα δικαιούμαστε νέο πρόγραμμα βοήθειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα