Γ. Σούρλας: «Ελάτε να με συλλάβετε»

Καταγγελίες που σοκάρουν για «νονούς» της ενέργειας στην Ελλάδα που νοθεύουν τα καύσιμα ακόμα και του στρατού, καθηλώνοντας στο έδαφος αεροπλάνα και άρματα, αλλά επιβάλλουν το νόμο της σιωπής, κάνει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπεύθυνος για τη Διαφάνεια, κ. Γιώργος Σούρλας.
Στη μαγνητοφωνημένη του συνέντευξη ο κ. Σούρλας επί

λέξει λέει τα εξής:

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

«Ως αντιπρόεδρος Βουλής και βουλευτής δίνω εδώ και οχτώ χρόνια έναν αγώνα για τη νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχω έρθει αντιμέτωπος με πανίσχυρα κυκλώματα με τεράστια οικονομική δύναμη. Έχω συναντήσει απίστευτη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, με τους δικαστικούς λειτουργούς να ενδιαφέρονται μεν, χωρίς αποτέλεσμα δε. Έχω καταθέσει 49 δείγματα νοθευμένων καυσίμων ενός και εκτός στρατοπέδων (δηλαδή Πυροσβεστική και Αστυνομία) και δεν έχει ασκηθεί ούτε μία δίωξη. Πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκα από τον ΣΔΟΕ ότι μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν νοθευμένα δείγματα στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Έφτασα στο σημείο να πω στον Προϊστάμενο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ότι “αν δεν ασκήσετε έστω μία δίωξη εναντίον αυτών που νοθεύουν τα καύσιμα, τότε ασκήστε την εναντίον μου ως υπονομευτή και επικίνδυνου για τη χώρα μου”.

Με ρώτησαν οι Εισαγγελείς “πού γίνεται η νοθεία;”. Τους απάντησα “προφανώς εκεί που παράγεται το καύσιμο ή εκεί που αποθηκεύεται… δεν είναι δική μου δουλειά να το βρω αυτό”. Δυστυχώς και μέσα στη Βουλή πλην ελαχίστων υπουργών δεν άκουσα να ασχολείται κανείς με το θέμα αυτό. Άκουσα τον κ. Παπαδήμο ως πρωθυπουργό να παραδέχεται ότι χάνουμε ετησίως 1 δισ. ευρώ, αλλά είδα ότι έμεινε μόνο στη δήλωση αφού προφανώς δεν μπορούσε να πατάξει τα κυκλώματα αυτά».

Keywords
Τυχαία Θέματα