Γ. Βρούτσης: «Ουτοπία» να επαναφέρουμε τα πράγματα εκεί που ήταν

«Η ΝΔ δεν ψήφισε το νόμο, δεν ψήφισε την επαχθή αύξηση των αντικειμενικών τεκμηρίων», τόνισε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Την ίδια στιγμή σημείωσε πως εάν στα 2,5 χρόνια αυτά η κυβέρνηση αντί για 14 φορολογικά νομοσχέδια είχε αλλάξει το φορολογικό νομοσχέδιο ώστε να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, να γίνει βίωμα η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, δεν θα υπήρχε σήμερα αυτή η ανάγκη.

Σχολιάζοντας

τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τόνισε πως «Θα ήταν ουτοπία και θα έλεγα και εμπαιγμός στη νοημοσύνη του πιο απλού Έλληνα να πούμε ότι την επόμενη μέρα μπορούμε να διορθώσουμε και να επαναφέρουμε μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα πράγματα εκεί που ήταν πριν. Με άλλη πολιτική να εφαρμόσουμε προοπτικά στην Ελλάδα μέτρα τα οποία θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, και θα δώσουμε τη μάχη να βγούμε από το μνημόνιο. Παραδείγματος χάρη, έχουμε πει για την αποκατάσταση των συντάξεων, των χαμηλοσυνταξιούχων, για τους πολύτεκνους, έχουμε πει για την κατάργηση του επαχθούς τέλους της ΔΕΗ – το γνωστό χαράτσι – αυτές είναι δεσμεύσεις».

«Δεν μπορεί να υποσχεθεί κανείς πλέον ότι την επόμενη μέρα... η ΝΔ είναι κόμμα ευθύνης, είναι ένα κόμμα που αύριο θα κληθεί να κυβερνήσει. Η ΝΔ υπόσχεται αλλαγή πολιτικής, τροποποίηση των πολιτικών που μας έφεραν εδώ, αυτό υπόσχεται. Τώρα τα υπόλοιπα θα τα δούμε ένα προς ένα. Τα βασικά όμως που υποσχεθήκαμε για άμεση αλλαγή, είναι αυτά που σας είπα πριν, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι, και το ζήτημα που αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ», επανέλαβε.

Keywords
Τυχαία Θέματα