Γιάννης Ιωαννίδης: Η ζωή του όλη ο... αθλητισμός

Από το παρκέ του γηπέδου στους στίβους της πολιτικής. Η διαδρομή δύσκολη, η πρόκληση μεγάλη, η έκβαση αβέβαιη. Για κάποιους άλλους, ίσως. Για τον Γιάννη Ιωαννίδη, όμως, οι δυσκολίες και οι προκλήσεις είναι ό,τι ακριβώς και τo μπάσκετ: Tρόπος ζωής.

Με σκληρή δουλειά και επιμονή κυνήγησε τα όνειρά του και τα πραγματοποίησε. Με ισχυρή θέληση και δυνατή άποψη ξεχώρισε στο χώρο του μπάσκετ και έγινε ο πιο επιτυχημένος Ελληνας προπονητής. Με την ίδια θέληση και άποψη προχωράει και στο χώρο της πολιτικής, όπου και πάλι καλείται να υπηρετήσει τον αθλητισμό, αλλά από ένα άλλο πόστο, αυτό του υφυπουργού

Αθλητισμού.

Επιχειρώντας - και επιτυγχάνοντας - να μεταφέρει στη Βουλή το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας που τον χαρακτήριζε μέσα στα γήπεδα. Δεν είναι εύκολο σε έναν χώρο που πολλές φορές το «εγώ» προτάσσεται του «εμείς» και που οι άνθρωποι δύσκολα λειτουργούν ως ομάδες. Αν όμως κάποιος μπορεί να το επιτύχει, είναι σίγουρα ο «ξανθός». Γιατί ο ίδιος, ως προπονητής, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, πως για να πάρει το «μερίδιό» του στην επιτυχία, θα πρέπει πρώτα να κερδίσει η ομάδα του.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, γνωρίζει από αξίες. Ξέρει πώς να τις αναγνωρίζει και πώς να τις τιμά. Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά που βρίσκει ο ίδιος ανάμεσα στην παλιά του ενασχόληση, τον αθλητισμό και την καινούργια, την πολιτική, στην οποία εισχώρησε το 2004.

Διαβάστε περισσότερα στο: onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα