Γιατί εκνευρίστηκε ο Ν. Πατέρας

Ίσως για κάποιους κάθε κριτική από πλευράς δημοσιογράφων, για κακώς κείμενα των εκπροσώπων των θεσμών σε περίπτωση που αυτοί ξεφεύγουν των ορίων τους να αποτελεί αιτία οξείας αντιπαράθεσης.

Ένας από αυτούς φαίνεται ότι είναι και κ. Πατέρας που ενοχλήθηκε σφόδρα με το δημοσίευμα μας στις 17 Οκτωβρίου 2011 με το οποίο επικρίναμε το γεγονός ο κ. Δικόπουλος βιάστηκε να προδιαγράψει το αποτέλεσμα μιας δικαστικής έρευνας.

Το κείμενό μας περιείχε μόνο κριτική για τη δημόσια παράβαση της μυστικότητας της διαδικασίας από τους ίδιους τους εκπροσώπους του κράτους και

αφορμή είχε σταθεί, η από επίσημα χείλη διαβεβαίωση ότι η έρευνα θα έχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα ενώ είναι ακόμα σε εξέλιξη. Σχετικά με τον κ. Πατέρα η θέση μας ήταν και παραμένει ξεκάθαρη, καθώς είχαμε επιφυλαχθεί ρητώς ότι δεν θα παίρναμε θέση για το ζήτημα της εμπλοκής του, πριν ολοκληρώσει η δικαιοσύνη την έρευνά της και γνωστοποιησει την ετυμηγορία της.

Παρά ταύτα ο κ. Πατέρας εκνευρίστηκε καθώς θεώρησε ότι εμείς τον προσβάλλαμε προσωπικά με το να ασκούμε το δικαίωμα δημοσιογραφικού ελέγχου και κριτικής.

Υποθέσεις

Μάλιστα για να δικαιολογήσει την υποθετική προσβολή του αναφέρει ενδεικτικά στο δικόγραφο της αγωγής που κατέθεσε κατά των φερόμενων ως ιδιοκτητών του newsbomb.gr τα ακόλουθα ενδιαφέροντα: «Σε συνδυασμό δε με τον τίτλο του δημοσιεύματος αφήνεται δολίως και εντέχνως το σαφέστατο υπονοούμενο ότι τάχα εμπλέκομαι στην εν λόγω επίθεση και δη με το στίγμα του "ηθικού αυτουργού" στους πρώην άνδρες της ασφάλειάς μου, άλλως δε θα χρησιμοποιείτο η φράση οτι τάχα κάποιος, και δη ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, κ. Γιάννης Δικόπουλος "με έβγαλε λάδι", που παραπέμπει ευθέως στο ότι κάποιος γλιτώνει από μια δυσμενή σε βάρος του κατάσταση ενώ εμπλέκεται».

Σαφώς θα ήταν πολύ καλύτερο, αντί ο συντάκτης του δικογράφου να παίζει με τις λέξεις προκειμένου να στηρίξει τις υποθετικές του κατηγορίες, να είχε λάβει υπόψιν του τη ρητή επιφύλαξη του συντάκτη μας: «Εμείς δεν υποστηρίζουμε σε καμία περίπτωση, ότι οι ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Βασσάρα είναι τα άτομα της προσωπικής φρουράς του κ. Πατέρα. Αυτό που σημειώνουμε, είναι την υποχρέωση που έχουμε όλοι να σεβόμαστε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Και κυρίως εκείνοι που υπηρετούν το Νόμο...»

Είναι ενδιαφέρον πάντως ότι στο δικόγραφο οι κατηγορούμενοι αναφέρονται οι κατηγορούμενοι "ως πρώην άνδρες" της ασφάλειας του κ. Πατέρα, ενώ εμείς ρητώς είχαμε επιφυλαχθεί για τη σχέση τους αυτή.

Εμείς πάντως μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους αναγνώστες μας ότι αγωγές που δείχνουν εκνευρισμό και αποτελούν απόπειρες φίμωσης δεν πρόκειται να πετύχουν τον στόχο τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα