Γιατί ο Παπαδήμος είναι συνεχώς στο …τηλέφωνο τα τελευταία 24ωρα

Αγώνα δρόμου για να προλάβουν νέες αρνητικές εξελίξεις από το μέτωπο των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης θα δώσει μέσα στα επόμενα 24ωρα, το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η προειδοποίηση της Fitch ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει τη χώρα μας σε καθεστώς «ελεγχόμενης χρεωκοπίας» ήχησε ως …καμπάνα στην Αθήνα, η οποία αντιλαμβάνεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα τινάζονταν στον αέρα κάθε προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας,

ακόμα και μετά την υπογραφή του PSI+.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον κ. Λουκά Παπαδήμο έχει δοθεί το πράσινο φως για να προχωρήσει σε οριστικοποίηση της συμφωνίας για το «κούρεμα» των ομολόγων, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε τόσο με την Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκελα Μέρκελ όσο και με τον Γάλλο πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα μάλιστα με μια εκδοχή, ανάλογη τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός και με κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία, παραδοσιακά, παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις από το μέτωπο της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο 18μηνο, και έχει παρέμβει ουκ ολίγες φορές, για να σώσει την κατάσταση.

Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι συνέβη και σε αυτή την περίσταση, αν και περισσότερες λεπτομέρειες δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν γνωστές.

Το θέμα, ωστόσο, είναι τι μέλλει γεννέσθαι από εδώ και στο εξής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να κλείσει το PSI+ έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Νέα περιθώρια, για χάσιμο χρόνου, δεν υπάρχουν. Η 20η Μαρτίου, κατά την οποία είναι προγραμματισμένη μεγάλη λήξη ομολογιακού δανείου πλησιάζει κι αν δεν βρεθεί λύση στο «κούρεμα», τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Ακόμα και αυτό στο οποίο αναφέρεται η Fitch…

Keywords
Τυχαία Θέματα