Γιατί ξεσκονίζουν τα ανταλλακτήρια χρυσού!

13:10 3/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Και η αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μπαίνει σύντομα στις έρευνες που έχουν ξεκινήσει τα αρμόδια ελεγκτικά συνεργεία του υπουργείου Οικονομικών στα ανταλλακτήρια χρυσού, που πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Είναι ενδεικτικό ότι πλέον κάνουν την εμφάνιση τους ακόμα και στα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως, για παράδειγμα, στην πλατεία Συντάγματος ή στην πλατεία Κολωνακίου, αποδεικνύοντας εμπράκτως

ότι η κρίση δεν κάνει κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, αλλά ενσκήπτει αδιακρίτως παντού.

Η εντολή που έχει δοθεί από τους επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να διερευνηθεί σε βάθος το πόθεν έσχες της μεγάλης ρευστότητας που έχουν αυτά τα ανταλλακτήρια, σε μια χρονική στιγμή που ακόμα και οι τράπεζες έχουν …στερέψει.

Στην πραγματικότητα και στις περισσότερες των περιπτώσεων, που αφορούν σε αυτές τις επιχειρήσεις, πρόκειται κυριολεκτικά περί ενός μυστηρίου, το οποίο θα κληθούν να ξεδιαλύνουν μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα οι αρμόδιες αρχές.

Ήδη από τους πρώτους ελέγχους του ΣΔΟΕ έχουν προκύψει μια σειρά από παραβάσεις κυρίως φορολογικού χαρακτήρα, αλλά – ανεξαρτήτως του τι λέγεται επισήμως – δεν είναι αυτός ο πραγματικός στόχος των ελέγχων που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς κι αυτών που έπονται στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Η πηγή της ρευστότητας αυτών των ανταλλακτηρίων είναι που έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο, καθώς εκφράζονται υπόνοιες ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της αρχής για το ξέπλυμα.

Γι’ αυτό και εμπλέκεται και η τελευταία στην όλη πρωτοβουλία, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα από το υπουργείο Οικονομικών και όχι μόνο…

Keywords
Τυχαία Θέματα