Η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση στη συνοικία Ντιράζ

Η αστυνομία του Μπαχρέιν χρησιμοποίησε δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσει μια διαδήλωση στη σιιτική συνοικία Ντιράζ, έξω από την πρωτεύουσα Μανάμα, κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το γκραν πρι της Φόρμουλα 1 που θα διεξαχθεί αύριο στη χώρα.

«Οι διαδηλωτές βρίσκονταν σε έναν κυκλικό κόμβο στο Ντιράζ και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους αναγκάσουν να απομακρυνθούν από εκεί,

ρίχνοντάς τους δακρυγόνα. Οι συγκεντρωμένοι απάντησαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ» δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Στην περιοχή είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετείχαν νωρίτερα σε μια πορεία πολλών χιλιάδων ανθρώπων που ζητούσαν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, καταγγέλλοντας τη διεξαγωγή του γκραν πρι.

Ακτιβιστές ανέφεραν ότι έχουν σημειωθεί συγκρούσεις σε πολλές περιοχές του Μπαχρέιν, στις διαδηλώσεις που οργάνωσε η αντιπολίτευση.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα πανό που εικόνιζε τους οδηγούς της Φόρμουλα 1 ως αστυνομικούς που δέρνουν διαδηλωτές.

Η αστυνομία έλαβε αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, διότι γειτονεύει με τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί από τη Μανάμα στην πίστα της Φόρμουλα 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα