Η Δαμασκός κατηγορεί αντάρτες ότι πυρπόλησαν κοιτάσματα πετρελαίου

00:48 1/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η κυβέρνηση της Συρίας κατηγόρησε σήμερα τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες ότι έβαλαν φωτιά σε τρία κοιτάσματα πετρελαίου στα ανατολικά της χώρας.

Ειδικοί μιας κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας, της Furat, προσπαθούν να κατασβήσουν τις πυρκαγιές, ανέφερε ο αξιωματούχος.
Συνολικά εννέα κοιτάσματα πετρελαίου έχουν πυρποληθεί από τους αντάρτες το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το

κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι αξιωματούχος του υπουργείου Πετρελαίου δήλωσε πως «ένοπλες ομάδες τρομοκρατών» προέβησαν σε επιθέσεις λόγω των διαφωνιών τους για τη διανομή του πετρελαίου.

Η κυβέρνηση του Άσαντ δυσκολεύεται να καλύψει τις ηλεκτροδοτικές ανάγκες στο εσωτερικό της Συρίας καθώς έχει χάσει τον έλεγχο σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής χώρας, όπου βρίσκονται τα περισσότερα κοιτάσματα πετρελαίου.

Η Δαμασκός χαρακτηρίζει τις ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης οι οποίες μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ «τρομοκράτες» υποστηριζόμενους από αραβικά και δυτικά κράτη.

Στο μεταξύ εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τη συνοικία Σέιχ Μασούντ στην πόλη Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και τις δυνάμεις του καθεστώτος, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Παρασκευή, ανάμεσά τους 15 πολίτες, σε βομβαρδισμούς και σε μάχες που επικεντρώθηκαν σε ένα ανατολικό τμήμα της συνοικίας, όπου ζουν σουνίτες και όχι Κούρδοι.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες τουλάχιστον 11 ανθρώπων, περιλαμβανομένων οκτώ γυναικών, στη συνοικία Μπορτζ της Ταλ Κάλαχ, στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα