Η Μόσχα συνεχίζει την παράδοση πυραύλων στη Συρία

Ένα κινητό σύστημα παράκτιας άμυνας που περιλαμβάνει πυραύλους Κρουζ είναι η τελευταία παράδοση οπλισμού από τη Ρωσία στη Συρία, σύμφωνα με ρωσική στρατιωτική-διπλωματική πηγή.

Η Ρωσία και η Συρία είχαν υπογράψει τη σχετική σύμβαση το 2007, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

«Οι υπερηχητικοί πύραυλοι κατά πλοίων Iakhont παραδόθηκαν στη Συρία,

στο πλαίσιο του κινητού συστήματος παράκτιας άμυνας Bastion» δήλωσε η πηγή στο πρακτορείο.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τον όγκο και την ημερομηνία αυτής της παράδοσης.

Σύμφωνα με άλλη πηγή που επικαλείται το Interfax, η Δαμασκός σκοπεύει να λάβει τουλάχιστον δύο συστήματα Bastion, που το καθένα αποτελείται από έως και 36 πυραύλους Κρουζ Iakhont.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Σερντιούκοφ, είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι η Μόσχα προτίθεται να εκπληρώσει την σύμβασή της με τη Συρία, παρά την αντίθεση του Ισραήλ, που ανησυχεί ότι αυτά τα όπλα θα πέσουν στα χέρια της λιβανικής Χεζμπολάχ.

Επίσης, η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι είχε την πρόθεση να συνεχίσει τις παραδόσεις όπλων στη χώρα, παρά τις εκκλήσεις κυρίως της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, να ταχθεί με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα