Η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» πίσω από την επίθεση στον Κ. Σημίτη

Με προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» ανέλαβε την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του Κ. Σημίτη στο Κολωνάκι στις 3 Απριλίου.

Ιδού αποσπάσματα από το κείμενο της προκήρυξης!

«Εδώ και δυο μήνες η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Οι πολιτικοί σε μια τέτοια περίοδο θα επιθυμούσαν ο λαός να έχει μνήμη χρυσόψαρου. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Είναι γεγονός πως το κράτος φοβάται και τον ίσκιο του. Τρέμει μην τυχόν επαναληφθεί

η 12η Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα όπου πριν εξήντα επτά χρόνια υπογράφθηκε η συμφωνία της Βάρκιζας 1.000.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της πρωτεύουσας και παρά την λυσσαλέα επίθεση των δυνάμεων καταστολής, η οποία σε σφοδρότητα θύμισε Ιούνη του 2011, παρέμεναν στους δρόμους μέχρι αργά το βράδυ στήνοντας οδοφράγματα. Τράπεζες, ενεχυροδανειστήρια και μεγάλα εμπορικά καταστήματα έγιναν στόχος των διαδηλωτών. Οι στιγμές που ζήσαμε εκείνη την ημέρα θα μας ακολουθούν και θα μας εμπνέουν μια ζωή.

Το κράτος έβαλε μπροστά τις επίλεκτες δυνάμεις του: τα Μ.Μ.Ε. Έχουν αποδείξει πως στην παραπληροφόρηση, την εξαπάτηση και τον αποπροσανατολισμό είναι οι καλύτεροι. Άρχισαν να μιλούν για παρακρατικούς, για ασφαλίτες. Ξαφνικά θυμήθηκαν τα νεοκλασικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας, αυτά που ο Καραμανλής γκρέμιζε το ένα μετά το άλλο για να γίνουν πολυκατοικίες. Μέχρι και αύξηση της ανεργίας σκαρφίστηκαν λόγω των επεισοδίων.

(…)

Τον τελευταίο καιρό ασχολούνται με την ημερομηνία των εκλογών, τα καινούρια κόμματα που ιδρύθηκαν, την αυτοδυναμία ή όχι της Ν.Δ., τα γκάλοπ των εταιρειών δημοσκόπησης, τις συνεργασίες των κομμάτων.

Ταυτόχρονα με όλη αυτή την προσπάθεια αποπροσανατολισμού, η αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας ειδικά αλλά και στις γειτονιές έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εξαγγέλθηκαν νέες προσλήψεις μπάτσων, οι οποίοι εξοπλίζονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Για αυτούς μάλλον πράγματι λεφτά υπάρχουν. Τρέμουν την αντίδραση του κόσμου. (…)

Ο Σημίτης είναι ένας από τους εκλεκτούς των Αμερικάνων και των Γερμανών εξουσιαστών. Διατελώντας πρωθυπουργός από το 1996 έως το 2004 υπηρέτησε επάξια τόσο τα ξένα όσο και τα ντόπια αφεντικά. Επί των ημερών του η χώρα ξόδεψε τρισεκατομμύρια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, υποβρύχια, αεροπλάνα και συστήματα ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Γερμανία άλωσε την ελληνική αγορά και η SIEMENS άρχισε τα έργα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του κατασκευάστηκαν δρόμοι και γέφυρες μόνο και μόνο για να οικονομήσουν μεγαλοεργολάβοι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Λαλιώτη.

(…)

Μόνη λύση ο δρόμος της βίαιης αντιπαράθεσης με την εξουσία. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και η 12η Φλεβάρη δείχνουν τον δρόμο. Καλούμε κάθε νοήμων άνθρωπο, σύντροφο, κοινωνικό αγωνιστή, επαναστάτη αναρχικό, αριστερό χωρίς εκλογικές αυταπάτες να πυκνώσει τις τάξεις της αντίστασης, του αντάρτικου και τελικά της επανάστασης που θα ρίξει οριστικά και αμετάκλητα

Keywords
Τυχαία Θέματα