Η Ορθόδοξη Εκκλησία Βουλγαρίας δε θα πληρώνει φόρους

Καινούργια νομοθετικά κείμενα αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των υπόλοιπων θρησκευμάτων στη Βουλγαρία πάνω σε ναούς, μοναστήρια και οίκους προσευχής.

Για τα ακίνητα αυτά δεν θα πληρώνονται τοπικοί φόροι, ενώ κατά την καταγραφή της ιδιοκτησίας δε θα οφείλονται δημόσια τέλη. Αυτό προβλέπουν οι τροποποιήσεις του Νόμου περί των θρησκευμάτων που κατατέθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής Μιχαήλ Μίκοφ, τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας

του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών της τουρκικής μειονότητας Γιορντάν Τσόνεφ, τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του εθνικιστικού κόμματος Ataka Πάβελ Σόποφ, τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της Γενικής Μουφτείας Χουσεΐν Χαφάζοφ και τον Βασίλ Αντόνοφ από το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις έγιναν δεκτές κατ’ αρχήν από την Νομική Επιτροπή του Κοινοβουλίου. Οι τροποποιήσεις προβλέπουν το δικαίωμα ιδιοκτησίας πάνω σε μοναστήρια, ναούς, οίκους προσευχής κτλ., μαζί με τη γη πάνω στην οποία έχουν χτιστεί, να ανήκει μόνο στα θρησκεύματα, χωρίς να μπορεί να γίνουν ιδιοκτησία άλλων υποκειμένων λόγω παραγραφής. Η παραγραφή θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

ΠΗΓΗ rreporter.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα