Η πιο κρίσιμη ώρα για την Ιταλία

Η πολιτική αστάθεια στην Ιταλία και οι έντονες ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τα οικονομικά της χώρας οδηγεί την απόδοση των Ιταλικών ομολόγων πάνω από 6,7%, σε επίπεδα μη βιώσιμα σύμφωνα με τις αγορές.


Η προσοχή των διεθνών επενδυτών έχει στραφεί πλέον στην Ιταλία, καθώς ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί και ενώ σήμερα θα γίνει στη Βουλή της χώρας μία κρίσιμη ψηφοφορία

για την έγκριση του απολογισμού για τη δημοσιονομική διαχείριση του 2010.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συμμετάσχει στην επίβλεψη των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε η Ιταλία, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, οδηγώντας στην πραγματικότητα τη χώρα σε επιτήρηση.

Η βρετανική τράπεζα Barclays θεωρεί ότι η κατάσταση στην ιταλική αγορά ομολόγων είναι σαφώς μη βιώσιμη και ότι η Ιταλία ίσως έφθασε στο σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή.

"Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι η αυτό-ενισχυόμενη αρνητική δυναμική των αγορών, η οποία απειλεί τώρα την Ιταλία, είναι πολύ δύσκολο να σπάσει. Σε αυτό το σημείο, η Ιταλία ίσως βρίσκεται πέρα από το σημείο, από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή", αναφέρεται σε σημείωμα της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα