Η τορπίλη Βορίδη

11:58 1/7/2013 - Πηγή: NewsBomb

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπουσουλώντας στα πρώτα της βήματα αναζητά το πλαίσιο λειτουργίας της.


Την ώρα που γινόταν το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και ο Αντώνης Σαμαράς μιλούσε για μία «νέα Ελλάδα», σύγκλιση πολιτικών δυνάμεων και έστελνε μήνυμα πολιτικής κοινής πορείας στο ΠΑΣΟΚ.

Και την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άπλωνε χέρι συνεργασίας στη ΝΔ για τη σωτηρία της Ελλάδας, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βορίδης θυμήθηκε τον παλιό ακροδεξιό «Κένταυρο» των νιάτων του, πήρε το τσεκούρι του πολέμου και έριξε την τορπίλη του: «φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου για όσα περνάμε σήμερα».

Και κατάφερε να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα, να αλλάξουμε όλοι ατζέντα και αντί να μιλάμε για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αγριεμένη τρόικα που έρχεται πάλι στην Ελλάδα, μας απασχόλησε το Σαββατοκύριακο γιατί το είπε αυτό ο Βορίδης. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την πολιτική τορπίλη του και γιατί ξαφνικά ο πρώην ακροδεξιός Βορίδης γυρίζει την Ελλάδα 40 χρόνια πίσω στην εποχή του Ανδρέα.

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν τον έκαναν υπουργό οι Σαμαράς-Βενιζέλος και έτσι παίρνει την εκδίκησή του (ή νομίζει ότι την παίρνει).

Όμως ο βασικός στόχος Βορίδη δεν είναι να πάρει εκδίκηση αλλά να δημιουργήσει «κλίμα» ή «να ψαρέψει» στους Έλληνες ψηφοφόρους, για να δει αν μπορεί να υπάρξει μία δική του πολιτική σφήνα (δηλαδή κόμμα κι αυτός) μεταξύ ΝΔ-Χρυσής Αυγής-Καμμένου.

Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο απλά και τόσο φανερά που φωνάζουν από μόνα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα