Ιαπωνία: Το τσουνάμι στην μεγάλη οθόνη

Ντοκιμαντέρ για τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου στην ιαπωνία, ετοιμάζουν οι εταιρίες παραγωγής Fuji Television και Scott Free.

Ο βρετανός σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ έχει αναλάβει να γυρίσει το ντοκιμαντέρ, αφού η Fuji TV επέλεξε τον σκηνοθέτη ταινιών όπως οι "Alien",

"Blade Runner" και "Μονομάχος" λόγω της δουλειάς του στο "Life in a day", ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από ένα βίντεο καλειδοσκόπιο 80.000 ανθρώπων σε 192 χώρες.

Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει πλάνα από κανονικά βίντεο που τράβηξε κόσμος που ήταν εκεί, την ώρα που το τσουνάμι «κατέλαβε» τις ακτές της Ιαπωνίας. Η εταιρία προώθησης της ταινίας υπολογίζουν στις συνεισφορές όχι μόνο όσων ζουν στην Ιαπωνία, αλλά και αλλού. Τα κέρδη θα διατεθούν στα θύματα της καταστροφής.

Στην ανακοίνωσή της, η Fuji Television αναφέρει: «Το τεράστιο αυτό εγχείρημα αφιερώνεται σε όσους έχασαν τη ζωή τους και σε αυτούς που υποφέρουν από την καταστροφή». Η ταινία θα ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο και θα προβληθεί στην Ιαπωνία και μετά στο εξωτερικό. Τα βίντεο του κόσμου θα παρουσιάζονται στο YouTube.

Keywords
Τυχαία Θέματα